Rolul tehnologiei și internetului în viața noastră, tema dezbaterilor din acest an în cadrul Simpozionului Internațional „Consilierea și orientarea elevilor în context european” de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Home Educație Rolul tehnologiei și internetului în viața noastră, tema dezbaterilor din acest an în cadrul Simpozionului Internațional „Consilierea și orientarea elevilor în context european” de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani
Rolul tehnologiei și internetului în viața noastră, tema  dezbaterilor din acest an în cadrul Simpozionului Internațional   „Consilierea și orientarea elevilor în context european” de la  Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

La Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, sfârșitul de săptămână a fost unul cu adevărat rodnic. Aici s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Simpozionului Internațional „Consilierea și orientarea elevilor în context european” având anul acesta drept temă: ”ROLUL TEHNOLOGIEI ȘI INTERNETULUI ÎN VIAȚA NOASTRĂ”.

Desfășurat pe două secțiuni, una pentru elevi, iar cealaltă pentru cadre didactice, simpozionul s-a bucurat de un real succes, mai ales că participarea atât a elevilor cât și cea a cadrelor didactice a fost una numeroasă. Elevi ai acestui liceu, dar și de la alte unități de învățământ, au venit în fața auditoriului cu lucrări diverse, dar în același timp extrem de interesante, demonstrând încă o dată că tinerii fac casă bună cu tehnologia, că tehnologia a ajuns pentru tânăra generație un stil de viață dar, în același timp, arătând și că pentru un stil de viață sănătos este nevoie să fii informat, să știi ce să cauți, unde să cauți, ce limite ți se impun pe internet și în același timp ce limite să pui tu celorlalți și de ce nu, chiar tehnologiei.

Pornind de la inteligența artificială până la aplicarea tehnologiei în sănătate, educație și divertisment, elevii au prezentat lucrări atractive și foarte pertinente.

Deoarece la acest simpozion și-au arătat dorința de a participa și cadre didactice din alte localități de la noi din țară, dar și din alte țări, întreaga acțiune s-a desfășurat în sistem hibrid, adică cu prezența participanților atât fizic, cât și on-line. Astfel, tehnologia și-a demonstrat unul dintre roluri, acela de a uni mai multe persoane, mai multe culturi, mai multe țări.

Lucrările simpozionului au fost deschise de către reprezentantul Inspectoratului Școlar Hunedoara, prof. dr. Mihaela Manolea care a ținut să precizeze că a venit cu drag la fiecare ediție a manifestării academice desfășurate la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, pentru că aici s-a simțit întotdeauna acasă.

Prof. Marița Mihaela, directorul acestei instituții de învățământ a ținut să precizeze, la rândul său, că ”în această școală se întâmplă lucruri cu adevărat frumoase.”  

Aceasta  arătat că atât elevii cât și cadrele didactice de la acest liceu sunt angrenați într-o sumedenie de activități. ”Spre exemplu, șase elevi însoțiți de trei cadre didactice vor participa la o mobilitate Erasmus în Polonia, între 14-20 mai. O altă echipă de șapte elevi de la profilul mecanic-auto, însoțiți de un cadru didactic, vor participa timp de trei săptămâni la stagii de pregătire practică în Cipru, tot printr-un proiect Erasmus. Iar un alt coleg de-al nostru pleacă în Croația, într-un schimb de experiență. Suntem dornici să împărtășim tuturor din experiența noastră și, la rândul nostru, suntem dornici de a învăța ceva nou de la partenerii noștri. Doar așa, învățând unii de la alții devenim mai performanți, mai adaptabili la realitățile vieții și mai atractivi pentru viitoarele generații de elevi”, a mai spus prof. Mihaela Marița, directorul Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.