Alte ”familii de aur” ale Petroșaniului sărbătorite cu prilejul Zilei Familiei

Home Stiri la zi Alte ”familii de aur” ale Petroșaniului sărbătorite cu prilejul Zilei Familiei
Alte ”familii de aur” ale Petroșaniului sărbătorite cu prilejul Zilei Familiei

Ce alt mod mai potrivit de a sărbători Ziua Familiei poate fi decât acela în care familiile model ale unei comunități sunt adunate laolaltă pentru a primi aplauze, flori și gânduri bune din partea tuturor celor care prețuiesc valorile vieții în familie.

La Petroșani, de ani buni a devenit o frumoasă tradiție a sărbătoririi și premierii familiilor care au adunat în buchetul vieții 50 sau chiar 60 de ani de căsătorie, iar autoritățile administrației locale care au asumat organizarea acestui eveniment ca pe o datorie de onoare, și-au respectat și în acest an frumosul obicei.

Cu acest prilej, s-au bucurat de cuvinte de felicitare adresate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, dar și de strângeri de mâini, buchete de flori și cadouri simbolice din partea autorităților, familiile: Pompilica și Francisc Acs, Felicia și Traian Bodean, Ana și Viorel Buta, Ana și Dan Cazan, Elisabeta și Ștefan Mircea Crișan, Dorica și Gheorghe Dobrea, Valeria și Vasile Durbacă, Maria și Eugen Elekes, Elena Lucica și Petre Frățilă, Ana și Rusalim Ianeș, Maria și Petru Iuga, Maria și Carol Lauran, Fănica și Romulus Leca, Lucia și Constantin Nițulescu, Venera și Gheorghe Olărașu, Maria și Florea Prodană, Dorica și Victor Sandu, Silvia și Ion Stanciu, Magdalena și Filon Stancu, Gabriela și Roland Vereș – toate premiate pentru 50 de ani de căsnicie, dar și familiile: Dorina și Alexandru Gherasim și Elisabeta și Pantelimon Viorel – pentru 60 de ani de căsnicie.

În opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, acești oameni sunt un adevărat model de viață pentru întreaga comunitate, în primul rând datorită performanței de invidiat pe care au realizat-o în viața de familie, dar și pentru modul lor serios și responsabil în care au trăit și au muncit, în vremuri mult mai dificile decât cele de astăzi. ”Vă admir cu toată sinceritatea și vreau să fiți convinși că sunteți pentru noi toți adevărate modele de viață. Mă bucur că putem sărbători, împreună, familia, longevitatea, înțelegerea, trăinicia și iubirea care dăinuie dincolo de timp sau de greutățile pe care viața ni le scoate în cale. Vă doresc să fiți cât mai fericiți, clipă de clipă, să aveți sănătate și viață lungă. La mulți ani!”, a spus, în discursul său, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai precizat că aceste familii, și alte asemenea lor, sunt cei care au făurit România de astăzi, care au trecut împreună peste toate greutățile vieții, sunt părinții și bunicii noștri, spre care ne îndreptăm de fiecare dată când avem nevoie de un sfat sau de o mângâiere chiar dacă, la rândul nostru, acum suntem adulți.

La ceas de mare sărbătoare, pentru familiile model al Petroșaniului anului 2023, frumoasa și talentata artistă Adonia Antonescu, eleva eminentului șlefuitor de talente prof. Eugen Munteanu, le-a dăruit sărbătoriților un elegant și, în același timp emoționant moment artistic, pentru care a primit, la rândul ei, aplauze la scenă deschisă de toți cei prezenți la festivitățile care au marcat la Primăria din Petroșani, Ziua Familiei.