Noi investiții la Lupeni pentru modernizarea iluminatului public

Home Administrație Noi investiții la Lupeni pentru modernizarea iluminatului public
Noi investiții la Lupeni pentru modernizarea iluminatului public

Optimizarea costurilor cu energia și creșterea calității serviciilor de iluminat public constituie preocupări aflate pe agenda activităților administrației locale de la Lupeni și în anul 2023.

Potrivit primarului Lucian Resmeriță, în acest an sunt prevăzute, la acest capitol de investiții, lucrări de demontare a vechilor lămpi stradale cu sodiu și montarea de lămpi stradale moderne, eficiente din punct de vedere energetic, cu LED, vizate fiind cartierul Ștefan, respectiv, strada Mierleasa. Pentru realizrea acestor lucrări, Primăria municipiului Lupeni a alocat 100.000 de lei.

Ambițiile administrației locale de la Lupeni sunt și în ceea ce privește acest serviciu public deosebit de important pentru siguranța cetățenilor sunt însă mult mai mari. Primarul municipiului Lupeni spune că, în perspectiva modernizării întregului sistem de iluminat public al municipiului Lupeni, atragerea fondurilor europene a constituit una dintre direcțiile principale de acțiune ale echipei pe care o conduce.

”Iluminatul public stradal este o chestiune esențială în ceea ce privește siguranța cetățenilor și noi am căutat și căutăm permanent soluțiile cele mai bune pentru a garanta funcționarea optimă a acestui serviciu public, dar și pentru a putea plăti facturile pentru energie, care au tot crescut în ultimii ani. Sigur că ne gândim la utilizarea soluțiilor moderne, eficiente și economice, respectiv la înlocuirea vechilor lămpi stradale, cu cele care utilizează tehnologia LED, dar modernizarea întregului sistem de iluminat public necesită costuri mari, pe care nu le putem acoperi doar din bugetul local”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că fondurile europene disponibile acum, sunt cele care vor permite modernizarea întregului sistem de iluminat stradal din localitate. ”În anii precedenți am încercat accesarea unor fonduri nerambursabile pentru modernizarea și extinderea Serviciului de iluminat public al Municipiului Lupeni însă, din diferite motive, îndeosebi de ordin procedural, nu s-a reușit acest lucru. Actualmente, ținând cont de modificările aduse documentațiilor de accesare a fondurilor europene, am solicitat o actualizare a regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului de Iluminat Public din municipiul Lupeni, astfel încât să putem gestiona mai bine, mai eficient acest domeniu. În plus, Primăria municipiului Lupeni a aplicat deja și pe un alt program de finanțare, la Administrația Fondului pentru Mediu, un program care are drept obiectiv extinderea și modernizarea iluminatului public, pentru că ne dorim să utilizăm toate resursele financiare pe care le putem atrage pe acest tip de investiții, pentru a avea în municipiul Lupeni un iluminat stradal modern, eficient și sigur”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.