”Cu viața mea apăr viața!” – Concursul tinerilor salvatori hunedoreni

Home Educație ”Cu viața mea apăr viața!” – Concursul tinerilor salvatori hunedoreni
”Cu viața mea apăr viața!” – Concursul tinerilor salvatori hunedoreni

Echipajele de la Școala Gimnazială Vețel și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva sunt câștigătoarele concursului județean ”Cu viața mea apăr viața!” din acest an.

La această activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal organizată în data de 15 mai 2023, la Sala de sport din Ilia, în cadrul competiției inițiate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județeului Hunedoara în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, s-au înscris 32 de elevi și 8 cadre didactice care au coordonat fiecare echipaj. Din juriu au mai făcut parte reprezentanți ai organizației Crucea Roșie și ai Primăriei din Ilia.

Echipajele participante la ediția în acest an a concursului ”Cu viața mea apăr viața1” au aparținut următoarelor instituții de învățământ:

  1. a) 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑖𝑐𝑙𝑢𝑙 𝑔𝑖𝑚𝑛𝑎𝑧𝑖𝑎𝑙:

Școala Gimnazială Vețel

Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg

Școala Gimnazială Nr. 7 Petroșani

  1. b) pentru 𝑐𝑖𝑐𝑙𝑢𝑙 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙:

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Liceul Teoretic”I.C. Brătianu” Hațeg

Liceul Tehnologic Agricol ” Al. Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”

Cu toții au înțeles faptul că protecţia civilă reprezintă ansamblul de activităţi cu caracter exclusiv umanitar și că fiecare dintre noi putem avea o contribuție când vine vorba despre salvarea celor din jur, atât prin acțiuni corecte de prevenire, cât și prin intervenția eficace în momente critice.

Astfel, în opinia organizatorilor, ”Cu viața mea apăr viața!” este mai mult decât un concurs! Este dorința de a demonstra că împreună putem proteja comunitatea, este dovada că tinerii sunt dornici să învețe comportamentul adecvat şi modul de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă sau a unui dezastru.

Felicitări, tuturor!