1 Iunie 2023, o zi cu totul și cu totul specială pentru copiii Petrilei

Home Stiri la zi 1 Iunie 2023, o zi cu totul și cu totul specială pentru copiii Petrilei
1 Iunie 2023, o zi cu totul și cu totul specială pentru copiii Petrilei

Pentru ediția din acest an a Zilei Internaționale a Copiilor, autoritățile locale din orașul Petrila și-au propus să le ofere copiilor petrileni o zi de sărbătoare cu totul și cu totul specială. Din fericire, proiectului Primăriei și Consiliului local al orașului Petrila i-au subscris și de această dată alți actori impostanți ai comunității locale din orașul Petrila, de la energica și mereu prezenta Asociație San Montan până la cei de la ferma de cai din orașul Petrila, agenți economici sau membri ai Salvamont ș.a.m.d.

Împreună, aceștia au putut oferi copiilor din orașul Petrila o zi cu evenimente cu totul și cu totul speciale, derulate, în prima parte a zilei într-un cadru natural de excepție, la intrarea pe Cheile Tăii și după-amiază, în centrul orașului, devenit preț de câteva ore bune, un veritabil Paradis al copilăriei.

Pe Cheile Tăii, copiii au avut parte de o serie de ateliere de creație în care au putut să-și exerseze talentul în pictură pe piatră, în muzică și dans, în tir cu pistoul de paint-ball, în cățărări pe stâncă și în plimbări cu caii, dar și de un picnic la care au fost invitați să ia parte toți cei prezenți. Coordonator al programului dedicat copiilor în zona Cheilor Tăii a fost, ca de fiecare dată, Erika Șanta, inimosul lider al Asociației San Montan, una dintre cele mai active organizații de pe raza orașului Petrila. Aceasta s-a declarat încântată de numărul mare de copii, părinți și bunici care au venit la activitățile derulate în aer liber, în această zonă deosebit de frumoasă din arealul turistic al orașului Petrila. Evident că, dincolo de ineditele oportunități de a petrece într-un mod cu adevărat special această zi, toți copiii au primit din partea organizatorilor diplome de participare și cadouri simbolice care să le amintească de această frumoasă sărbătoare trăită într-un loc de poveste, într-o zi specială.

În mijlocul sărbătoriților zilei, al organziatorilor și oaspeților au fost prezenți, desigur, și liderii comunității locale din orașul Petrila, primarul Vasile Jurca și viceprimarul Marius Heljiu. ”Ne-am dorit să le oferim copiilor din orașul Petrila mijloace inedite de a petrece această zi specială. le mulțumesc celor de la San Montan pentru sprijin și tuturor celorlalți care ni s-au alăturat în acest proiect care s-a dovedit a fi unul de mare atracție în rândul copiilor, unul de succes, motiv pentru care ne gândim că reedităm această experiență pe parcursul anului și cu alte ocazii. Este un sentiment plăcut să vezi copii fericiți, care se bucură de facilitățile existente pe raza orașului Petrila într-un cadru natural atât de frumos cum este acesta al Cheilor Tăii. Am convingerea că, așa cum am văzut pe chipurile copiilor, dar și ale însoțitorilor acestora, proiectul nostru a fost unul reușit”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Serbările destinate copiilor, au continuat la Petrila și în cursul după-amiezii când cei mici ai fost invitați să vină în centrul orașului, pe Bulevardul Republicii, unde în zona Parcului Copiilor a fost amenajat un parc de distracție pentru copii, la care toți cei mici au avut, în această zi de 1 Iunie, accesul gratuit. Mai mult, tarabele cu vată pe băț, gogoșele și băuturi răcoritoare au lucrat și ele ”din plin” pentru ca toți copiii care le-au vizitat să primească gratuit astfel de produse atât de apreciate de cei mici.

Toate acestea au fost posibile datorită programului realizat de autoritățile administrației publice locale din orașul Petrila, pentru a marca Ziua Internațională a Copiilor, o zi care în această localitate consemnează și debutul ediției din anul 2023 a Zilelor orașului Petrila, care s-au desfășurat între 2 și 4 iunie 2023. ”Ne-am dorit ca Ziua Internațională a Copiilor să fie fie, pentru copiii din orașul Petrila, una cu adevărat specială, una de neuitat. Am convingerea că am și reușit acest lucru, iar numărul foarte mare de copii care au fost prezenți la acțiunile noastre confirmă acest lucru. Pentru mine și pentru întreaga echipă pe care o coordonez, copiii noștri sunt foarte importanți și nu pot decât să mă bucur că și cu această ocazie am reușit să-i facem fericiți, că am reușit să le oferim o zi a copiilor memorabilă. Sigur că bucuria mea este dublată de faptul că și pentru părinți și bunici, practic pentru întreaga noastră comunitate, am reușit în aceste zile să oferim momente de bucurie, de sărbătoare, în spectacolele și celelalte activități desfășurate în oprașul Petrila sub genericul Zilelor Orașului”, a mai spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

La Petrila, Zilele Orașului continuă în acest week-end, cu spectacole care vor avea loc în fiecare după-amiază, de la ora 17,00, iar în data de 4 iunie, seria evenimentelor cultural-artistice este dublată de organizarea unei noi ediții a Festivalului Internațional de Folclor ”Momârlanii, gazde bune!”

Fotografii realziate de: Vasile Laurențiu Sorin