Atmosferă de basm, la sărbătoarea copiilor de la Uricani

Home Stiri la zi Atmosferă de basm, la sărbătoarea copiilor de la Uricani
Atmosferă de basm, la sărbătoarea copiilor de la Uricani

Chiar dacă greva profesorilor a încurcat puțin programul stabilit de autoritățile publice locale din orașul Uricani pentru 1 Iunie, sărbătoarea copiilor a fost una plină de antren și voie bună, sute de copii bucurându-se și în această localitate de o zi cu adevărat de poveste.

Iar asta pentru că oaspeții Primăriei și Consiliului local al orașului Uricani, actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani au reușit să construiască și în această localitate o atmosferă de basm. Aceștia au venit costumați în cele mai frumoase personaje de poveste, au împărțit dulpciuri celor mici, au făcut fotografii și au povestit ore în șir cu cei mici, veniți în număr mare în fața Casei de cultură a localității pentru această întâlnire de poveste. Aceeași atmosferă de basm a fost trăită de copiii din Uricani și în sala de spectacole a casei de cultură, unde actorii Irina Bodea-Radu, Alexandru Cazan, Oana Liciu-Gogu, Mihai Sima, Oana Crișan și Laurențiu Vlad au pus în scenă excepționalul spectacol regizat de Dan Mirea, ”Aventurile lui Mickey Mouse”, una dintre cele mai frumoase piese de teatru pentru copii din repertoriul teatrului din Valea Jiului.

Printre cei care au participat, cu și mai multă emoție în acest an, la acetivitățile dedicate Zilei Internaționale a Copiilor de la Uricani, a fost și primarul Dănuț Buhăescu, acesta având și calitatea de părinte. De altfel, împreună cu soția sa Adriana, primarul Dănuț Buhăescu a venit la întâlnirea cu personajele de poveste, purtându-o în brațe pe fiica sa Anastasia Maria, venită pe lume la începutul acestui an.

”Sunt de două ori fericit, anul acesta, la activitățile Zilei Internaționale a Copiilor: o dată pentru acești copii minunați ai Uricaniului, care se bucură atât de mult și carte participă în număr mare la activitățile organizate pentru ei de Primăria și Consiliul local Uricani, cu prilejul zilei de 1 Iunie, iar a doua oară pentru că am și eu o fetiță și care sărbătorește pentru prima dată Ziua Copiilor, alături de toți copiii din lume! La Mulți Ani și Fericire, tuturor copiilor din Uricani și din lumea întreagă, dar și sănătate și ani mulți părinților, ca să-i poată ajuta să crească și să se dezvolte, astfel încât să avem viitorul omenirii asigurat!”, a declarat, cu acest prilej, Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

În calendarul activităților dedicate Zilei Internaționale a Copiilor din acest an, care se desfășoară la Uricani, figurează și tradiționala competiție sportivă demonstrativă de K1, care are loc în data de 3 Iunie la Casa de cultură a orașului Uricani.