Parada costumelor de carnaval, de Ziua Copiilor, la Petroșani

Home Stiri la zi Parada costumelor de carnaval, de Ziua Copiilor, la Petroșani
Parada costumelor de carnaval, de Ziua Copiilor, la Petroșani

Și în acest an, pe data de 1 Iunie, Bulevardul principal din centrul municipiului Petroșani, a devenit promenada unei frumoase parade a costumelor de carnaval. Eveniment așteptat cu mare interes de întreaga comunitate, dar mai ales de cei mici, a adunat câteva sute de copii, care au venit împreună cu părinți și bunici la întâlnirea cu cele mai frumoase personaje de poveste.

Acestea au fost prezentate, ca de fiecare dată, de actorii Teatrului ”I.D. Sârbu” din Petroșani cărora, așa cum se întâmplă în mod firesc la un carnaval, li s-au alăturat și copiii, care au venit la paradă costumați la rândul lor în ton cu atmosfera, în costume tipice unor personaje de basm. Împreună, aceștia au parcurs, în aplauzele oamenilor de pe stradă, distanța de la sediul Primăriei municipiului Petroșani și până în parcul ”Comunitatea Europeană” din centrul civic al localității. Aici, în rotonda de lângă teatru a avut loc și un excelent spectacol artistic, în care protagoniști au fost copiii talentați ai Asociației culturale ”Lirica” din Petroșani, dar și actorii Teatrului ”I.D. Sîrbu”, care au jucat, în fața publicului, piesa de succes din repertoriul special dedicat copiilor, ”Aventurile lui Mickey Mouse”.

Tot aici, voluntarii Filialei locale de Cruce Roșie i-au invitat pe cei mici la jocurile copilăriei, punându-le la dispoziție machete și creioane pentru colorat, dar și jocuri precum Moară sau Piticot.

Evenimentele de la Petroșani dedicate Zilei Internaționale a Copiilor au fost organziate cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani.