Experiență Erasmus pentru elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan

Home Educație Experiență Erasmus pentru elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan
Experiență Erasmus pentru elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan

Un grup de 6 elevi din clasa a X-a D de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu”, însoțiți de profesorul coordonator ing. Cristina Soceanu au efectuat, în cursul lunii mai 2023, un modul de practică de 60 de ore la Centro de Formação Profissional da Reparação Automóvel din Portugalia.

Aceștia au avut ocazia să efectueze, o serie de operații tehnologice practice, în atelierul mecanic al CEPRA, după cum urmează: operații tehnologice de lăcătușerie, operații de asamblare prin nituire, operații de sudare cu arc electric și operații de lipire.

Toate acestea au fost posibile datorită unei mobilități realizate în cadrul proiectului ERASMUS+ cu numărul 2022-1-RO01-KA121-VET-000055256 intitulat ,,SPER” – AN 2 – flux 3. Beneficiarul proiectului este Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva, iar Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” Vulcan este partener în proiect, alături de alte două unități de învățămâîbt liceal din România:  Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Timișoara și Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria.

Dincolop de orele de practică, desfășurate la atelierul CEPRA, pentru participanții la acest proiect deplasarea în Portugalia a avut și oportunitatea derulării unui bogat program cultural, prin care elevii și profesorii însoțitori au vizitat obiective de interes cultural precum: Oceanarium, Cabo da Roca, Boca do Inferno, Cristo Rei, Stadionul Benfica din Lisabona etc.