Se fac pregătiri la INSEMEX Petroșani pentru organizarea Simpozionului internațional SESAM 2023

Home Stiri la zi Se fac pregătiri la INSEMEX Petroșani pentru organizarea Simpozionului internațional SESAM 2023
Se fac pregătiri la INSEMEX Petroșani pentru organizarea Simpozionului internațional SESAM 2023

Simpozionul Internațional de Securitate și Sănătate în Muncă – SESAM 2023, eveniment de anvergură în domeniul cercetării științifice din țara noastră este tot mai aproape de momentul desfășurării ediției cu numărul 11. Prestigiosul eveniment, care reunește cercetători din întreaga, lume va avea loc în data de 18 octombrie 2023, pentru această ediție organizatorii optând pentru Capitala României, ca oraș gazdă a evenimentului.

Organizatori ai acestuia sunt Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX, în colaborare cu Universitatea din Petroșani și Inspecția Muncii, cu sprijinul noului minister de resort, iar lucrările se vor desfășura la sala de conferințe a Hotelului Novotel Bucharest City Centre.

 ”Simpozionul Internațional de Sănătate și Securitate în Muncă – SESAM a devenit o frumoasă tradiție în activitatea INSEMEX Petroșani și a reunit, la fiecare ediție, o serie de experți importanți în domeniul SSM, cercetători, personal academic și ingineri din industrii cu atmosfere potențial explozive, toxice și inflamabile. Scopul acestei reuniuni științifice internaționale este acela de a oferi posibilitatea unui forum pentru discuții, concretizat în mese rotunde și schimburi de idei, în  prezentarea unor proiecte și lucrări științifice semnificative în domeniile menționate, dar și oportunitatea unor analize, propuneri și măsuri concrete având drept scop  diminuarea și, în mod special, prevenirea riscurilor care apar în timpul procesului de muncă în mediile explozive, toxice și inflamabile”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani.

Până la termenul limită, prevăzut la jumătatea lunii iunie 2023, pe corespondența electronică a organizatorilor au fost recepționate abstractele lucrărilor transmise de cei care vor participa la acest simpozion, a cărui tematică este una complexă și diversă, având ca principale teme de abordare:

  • Minerit și ventilație industrială;
  • Risc profesional si risc tehnologic pentru industriile cu atmosfere explozive și/sau toxice;
  • Explozivi de uz civil;
  • Articole pirotehnice;
  • Echipamente destinate utilizării în atmosfere potențial explozive;
  • Protecția depozitelor de substanțe minerale utile;
  • Închiderea unităților miniere;
  • Activități de salvare și intervenție în industrii cu atmosfere potențial explozive și/sau toxice;
  • Protecția mediului, soluții de prevenire, diminuare și combatere a poluării;
  • Psihologia și sociologia muncii și organizaționale.

Lucrările propuse vor fi analizate de un comitet științific prestigios, iar acceptul pentru lucrările propuse va fi transmis în cursul lunii august, urmând ca până la jumătatea lunii septembrie să fie finalizat întregul proces de înscriere a participanților și de transmitere a lucrărilor în formatul final complet.

Articolele acceptate și prezentate, trimise în conformitate cu temele SESAM 2023, vor fi publicate cu acces liber într-un volum al MATEC Web of Conferences, publicație care este indexată în principalele baze de date științifice internaționale.