Avram Iancu înoată 1000 de kilometri pe Rin pentru a susține aderarea României la Schengen

Home Stiri la zi Avram Iancu înoată 1000 de kilometri pe Rin pentru a susține aderarea României la Schengen
Avram Iancu înoată 1000 de kilometri pe Rin pentru a susține aderarea României la Schengen

Resursele motivaționale ale temerarului sportiv Avram Iancu, din Valea Jiului, par tot la fel de inepuizabile precum cele care l-au adus în situația de a fi unul dintre cei mai ambițioși și puternici sportivi din întreaga lume. O confirmă și cel mai nou proiect al său, unul care, dincolo de curajoasa abordare sportivă, are și de această dată, un mesaj relevant.

Inspirat de cuvintele președintelui american J.F.Kenedy, care-i îndemna pe americani să se întrebe ce pot face ei pentru țara lor, înainte de a se întreba ce face țara lor pentru ei, înotătorul Avram Iancu își propune ca, în această vară, să-și aducă aportul său la convingerea statelor europene încă sceptice cu privire la dreptul României de a adera la Spațiul Schengen de liberă circulație că țara noastră merită acest drept. ”Așa cum fluviile străbat țările și continentele fără să țină cont de granițe, tot așa îmi doresc ca milioanele de români să circule liberi de la Marea Nordului și până la Marea Neagră. Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în țară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare. Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp și sume importante de bani prin granițe inutile. România este în EUROPA! România ESTE Europa!”, declară Avram Iancu.

Pentru asta, bravul înotător român și-a propus un alt proiect ambițios. El va porni, în data de 16 iulie 2023, într-o temerară cursă înot, pe râul Rin. El va parcurge înot întregul curs al Rinului, de la începutul marcării kilometrice a fluviului, adică de la Vechiul Pod din Constance (Germania) și până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda. Potrivit propiilor estimări, va fi vorba de o cursă de proximativ 35 de zile de înot, pe lungimea celor 1032 de kilometri marcați ai acestui fluviu care străbate inima Europei. ”A sosit timpul! A venit timpul să mă întreb, din nou, ce anume pot să fac eu pentru țara mea și nu ce poate să facă țara pentru mine. A sosit timpul pentru înotul principal al sezonului. Întregul meu efort va fi dedicat în exclusivitate aderării României la spațiul Schengen. Acest efort reprezintă umila mea contribuție la împlinirea acestui deziderat comun”, spune Avram Iancu.

Evident că și de data aceasta, înotul către această nouă performanță a lui Avram Iancu va fi observat oficial și va fi recunoscut și certificat de către cele mai importante organizații mondiale de înot în ape deschise. Observatorul oficial va fi instructorul de înot Radu Ileană din Alba Iulia, în vârstă de 37 de ani, cu o experiență de 14 ani în predarea înotului la Deva și Alba Iulia. În cursa de pe Rin, sportivul din Valea Jiului va fi însoțit de caiaciști ca suport acvatic, dar și de o echipă de suport terestru. De asemenea, un sistem modern de livetracker va fi disponibil, permițând oricui și de oriunde să vadă în timp real progresul deplasării sale.

Bineînțeles că în această nouă misiune, Avram Iancu se bucură de sprijin din partea unor generoși sponsori, dar și din partea statului român. ”Mulțumesc MAE pentru întregul suport diplomatic acordat, mulțumesc că ați “aruncat buzduganul” înaintea sosirii noastre acolo, mulțumim pentru toate informațiile necesare și pentru obținerea recomandărilor făcute de către autoritățile locale. Mulțumesc și celor ce rezonează cu înoturile mele, făcându-le posibile. Mulțumesc sponsorului principal, compania Avis 3000 dar și celorlalți sponsori: Complex Montana Straja Lupeni, Portum Line Budapest Cruises, Dupu Impex SRL, DZ SRL, MCN Caffe, Asociația Țara Hațegului – Destinație de Ecoturism, Casa Alex Motru, Hotel Cosmos Eforie Sud, Centrul Naturist Green Vita, Cabana La Cassian din Vulcan, Lumina Abundenței, Garmin, Isostar, Nutrivita și lista rămâne, în continuare, deschisă celor care doresc să sprijne acest proiect”, a mai spus Avram Iancu.

Iar acestora li se alătură, desigur, milioane de români care cred în dreptul României de a face parte din Spațiul Schengen și, maiu ales, care cred în curajul și determinarea bravului sportiv român și-i susțin drumul spre fiecare performanță. Succes, Avram Iancu!