Programul ”Anghel Saligny” aduce finanțări pentru extinderea rețelelor de gaz metan la Petroșani și Vulcan

Home Administrație Programul ”Anghel Saligny” aduce finanțări pentru extinderea rețelelor de gaz metan la Petroșani și Vulcan
Programul ”Anghel Saligny” aduce finanțări pentru extinderea rețelelor de gaz metan la Petroșani și Vulcan

Rețelele publice de gaz metan din municipiile Petroșani și Vulcan vor fi extinse, în perioada următoare, după ce autoritățile locale din aceste localități au obținut fondurile necesare în acest scop de la Guvernul României, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Astfel, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi informează că ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Ioan Veștea a semnat, în aceste zile, proiectul care prevede ”extinderea sistemului de distribuție gaze naturale pe 37 de străzi din municipiul Petroșani”. Suma nerambursabilă alocată municipiului Petroșani în acest sens este de 25 de milioane de lei.

Similar, pentru municipiul Vulcan a fost semnat în aceste zile un contract de finanțare a lucrărilor de extindere a rețelelor de gaze naturale din municipiul Vulcan, prin același Program Național de Investiții ”Anghel Saligny”. ”Vom  avea la dispoziție un buget de 12 milioane de lei, corespunzător unor lucrări care vor permite extinderea rețelelor publice de gaz metan pe o lungime totală de 20,2 kilometri. Prin această investiție, un număr de 22 de străzi din municipiul Vulcan vor fi racordate la rețeaua de gaz metan, prin extinderea rețelelor de presiune redusă, iar un număr de 1044 de gospodării vor beneficia de această importantă resursă energetică, prin realizarea de branmșamente la rețeaua de gaz metan a municipiului Vulcan”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Pentru cele două importante proiecte de investiții publice, cu impact direct în creșterea gradului de confort al cetățenilor din municipiile Petroșani și Vulcan, lucrările vor începe imediat după finalizarea etapelor legale prevăzute de lege pentru desemnarea constructorului.