Finanțare de peste 7 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din municipiul Vulcan

Home Administrație Finanțare de peste 7 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din municipiul Vulcan
Finanțare de peste 7 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din municipiul Vulcan

Cu toate că, urmare a investițiilor făcute înii precedenți, instituțiile de învățământ de pe raza municipiului Vulcan, au fost modernizate la cele mai înalte standarde în domeniu, precupările pentru creșterea standardelor infrastructurii din educație rămân prioprități ale administrației publice locale din municipiul Vulcan.

În acest context se înscrie și proiectul depus de Primăria municipiului Vulcan în vederea obținerii finanțării prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor din municipiul Vulcan.

Zilele acestea, după cum informează primarul Cristian Merișanu, acest proiect a primit și finanțarea necesară, în sumă totală de 7.208.321,23 lei, odată cu semnarea contractului de finanțare la ministerul de resort.

”Am semnat pe data de 1 august 2023, Contractul de finanțare pentru proiectul intitulat“Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor din Vulcan, județul Hunedoara”. Am obținut pentru implementarea acestui proiect 7.208.321,23 lei, întreaga sumă fiind eligibilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin acest proiect, toate unitățile de învățământ din municipiul Vulcan vor beneficia de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. ne dorim să avem școli moderne, bine dotate, pentru elevii din municipiul nostru și acționăm în consecință”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

În cadrul acestui proiect, vor fi realizate următoarele obiective:

– 3 laboratoare de informatică vor fi dotate cu echipamente specifice;

– 114 săli de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;

– 108 săli de clasă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice;

– 3 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier specific, cu materiale didactice specifice și cu echipamente digitale;

– 8 cabinete școlare (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) vor fi dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale;

– 1 atelier de practică va fi dotat cu materiale și echipamente didactice și cu echipamente digitale;

Procedurile de achiziție și implementare a proiectului vor avea loc în cursul anului 2023.