Revenit în PNL, Dan Constantin Marinescu a fost nominalizat oficial candidat al liberalilor pentru Primăria Vulcan

Home Politică Revenit în PNL, Dan Constantin Marinescu a fost nominalizat oficial candidat al liberalilor pentru Primăria Vulcan
Revenit în PNL, Dan Constantin Marinescu a fost nominalizat oficial candidat al liberalilor pentru Primăria Vulcan

Dan Constantin Marinescu a revenit în PNL Vulcan și, așa cum a precizat președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, va fi candidatul liberalilor la Primăria Municipiului Vulcan. Dan Marinescu va face echipă în campania electorală cu președintele PNL Vulcan, George Octavian Gheorghiu, avându-l ca șef de campanie pe fostul lider al liberalilor hunedoreni, Adrian David, iar din echipa susținătorilor săi va face parte și deocamdată singurul primar liberal din Valea Jiului – Tiberiu Iacob – Ridzi (primarul municipiului Petroșani), un edil considerat de liderii PNL drept un primar cu o bogată experiență administrativă și politică.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Petroșani de liderii liberali din județul Hunedoara. Conferința de presă a fost susținută de preșeidntele PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu, împreună cu președintele PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, cu președintele PNL Vulcan, Gheorghe Octavian Gheorghiu, în prezența prefectului Petru Căplin Marian și a lui Dan Constantin Marinescu, primul candidat al PNL Hunedoara anunțat oficial în perpectiva alegerilor locale de anul viitor, exceptând desigur primarii în exercițiu care deja au primit misiunea de candida pentru un nou mandat.

”Rolul conferinței de presă de astăzi este de a vă prezenta un om care a crescut prin propriile puteri și care a revenit în familia PNL. Lângă mine este Dan Marinescu, omul care a dezvoltat un business, care a pus amprenta asupra orașului Vulcan și care astăzi, revenind în marea familie a Partidului Național Liberal, poate să fie un candidat extrem de performant pentru municipiul Vulcan, un candidat care poate să preia modelul de performanță profesională și de dezvoltare a comunității a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi. (…) Împreună cu președintele PNL Vulcan, Octavian Gheorghiu, împreună cu Dan Marinescu putem să construim echipa puternică din Vulcan cu care să câștigăm alegerile. Vulcanul este un oraș unde se poate face administrație performantă. Este un oraș unde, cu profesionalism, se pot gestiona resursele financiare publice astfel încât să devină un oraș demn de secolul XXI, un oraș care să se dezvolte, iar calitatea vieții cetățenilor să crească”, a precizat Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

De asemenea, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a precizat că Dan Marinescu, tânărul om de afaceri, este cel care poate să construiască o altă viață pentru fiecare locuitor al municipiului Vulcan. ”Chiar dacă dl primar Tiberiu Iacob – Ridzi s-a luptat singur aici mult timp, în ceea ce privește liberalismul, considerăm că prin revenirea prietenului meu Dan Marinescu în echipa liberală cu siguranță vom putea să facem treabă bună în Valea Jiului pe principii liberale, pe principii de dezvoltare, pe principiul de a nu lăsa de nimeni în urmă. Putem să câștigăm Vulcanul, care este un oraș care are nevoie de o altă viziune, de o altă percepție din punct de vedere al traiului de zi cu zi”, a spus prefectul liberal Petru Călin Marian.

”Mă bucur că dl. Dan Marinescu s-a reîntors în PNL și îl asigur de tot sprijinul meu la candidatura pe care o va depune pentru Primărie. Sunt sigur că fiind un băiat tânăr, perseverent și care chiar își dorește să facă performanță în administrație, alături de mine și de echipa liberală va avea succes”, a precizat și președintele PNL Vulcan, George Octavian Gheorghiu.

Dan Marinescu și-a început cariera profesională în Valea Jiului, fiind un om al locului, și a urcat treaptă cu treaptă făurindu-și viitorul prin proiecte de succes derulate în domeniul economic, dar și în politică. A demonstrat că vrea, că poate și a avut o evoluție bună la alegerile anterioare, este adevărat că din din partea unei alte formațiuni politice de dreapta (USR), fiind doar un pas de a câștiga alegerile din 2020. După cum recunoaște, a înțeles importanța unei echipe puternice în luptele cu caracter electoral, motiv pentru care a decis să accepte invitația de a reveni în PNL, mai ales că, de data aceasta, apreciază că simte o susținere puternică din partea liderilor acestui partid: ”Vă mulțumesc că m-ați reprimit în echipa liberală, eu tot timpul aici m-am simțit acasă.Poate ca la început m-am ridicat singur, pe picioarele proprii, dar am ajuns la concluzia că singur ai anumite limite. Te ridici până la un anumit punct. Fără o echipă în spate, fără oameni care să te ajute să merg la luptă cot la cot nu poți să depășești acea limită, să reușești practic absolutul. De aceea mă bucur că sunt înconjurat de oameni care au dovedit, oameni politici performanți, niște profesioniști. Aceasta echipa perfectă pentru a câștiga Vulcanul și-l vom aduce acolo unde îi este locul!”, a declarat Dan Constantin Marinescu.

Acesta a precizat că nu s-a întors doar de unul singur în PNL, ci că alături de el, au mai venit peste 50 de persoane, din USR sau din societatea civilă vulcăneană, oameni alături de care Marinescu acesta a lucrat în ultimii ani.

Cu Dan Marinescu drept candidat al PNL pentru funcția de primar al municipiului Vulcan, în alegerile locale din 2024, liberalii își exprimă speranța că Vulcanul poate deveni un alt pol al liberalismului în Valea Jiului, după Petroșani.