Start la ediția 2024 a ”Zilelor orașului Uricani”

Start la ediția 2024 a ”Zilelor orașului Uricani”

Locuitorii din Uricani sunt invitați în această săptămână, să ia parte la o nouă ediție a ”Zilelor Orașului Uricani”. Organizator al acestui amplu eveniment cultural-artistic, sportiv și de divertisment este Primăria și Consiliul local al orașului Uricani.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că ”Zilele orașului Uricani” au debutat deja, din data de 6 august, ca de obicei, cu o serie de întreceri sportive la care sunt angrenați sute de locuitori din comunitatea uricăneană și va culmina, la finalul săptămânânii, cu trei zile de spectacole artistice care vor aduce în fața publicului artiști îndrăgiți din comunitatea locală a Uricaniului și a Văii Jiului, precum și nume sonore ale show-biz-ului din țara noastră.

Întrecerile sportive au început în data de 6 august, când au fost programate concursurile de tenis de masă pentru bărbați. În data de 7 august sunt programate meciurile la aceeași competiție sportivă, destinată, de data aceasta, femeilor și pensionarilor.  Întrecerile se desfășoară la sala fostului sediu al Finanțelor Publice din orașul Uricani (la FISC), începând cu ora 12,00. Pentru ziua de joi, 8 august 2024, la Casa de cultură din Uricani sun t progranate să se desfășoare finalele competițiilor de table și șah (pentru activi și pensionari), acestea derulându-se începând cu ora 10,00.

”Competițiile sportive fac parte din tradiția Zilelor orașului și se bucură de o participare largă a cetățenilor, motiv pentru care am instituit și în acest an premii pentru câștigători. Astfel, pentru fiecare categorie de concurs premiile pornesc de la 60 de lei, pentru mențiune și ajung la 120 de lei, pentru locul I. Chiar dacă este vorba despre sume de bani simbolice, pentru că nu premiile sunt cele care-i determină pe cetățenii uricaniului să participe la aceste competiții, am considerat că pe lângă mult mai râvnitele diplome, merită să-i recompensăm pe câștigători și cu bani de bere sau suc, după caz și după vârstă”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru cele trei zile cu spectacole artistice, de vineri, sâmbătă și duminică, organizatorii au încropit un program special, în care-și vor găsi locul pe scenă și în inimile publicului cei mai talentați dintre artiștii Uricaniului și ai Văii Jiului împreună cu invitați de renume. Astfel, vineri, 9 august 2024, este seara muzicii de petrecere la Uricani, în care pe scenă vor urca invitați precum:  Dan Nistor, Ionela Bădălan, Adela Jurchescu și Ansamblul Junii Gugulani. Sâmbătă, 10 august 2024 este seara muzicii pop-rock, în care pe scena în aer liber de la Uricani vor urca: Direcția 5, Antonio Pican, Alessia și Alecsia Ilieș. Duminică, 11 august 2024, în seara de gală a Zilelor orașului Uricani, vor urca pe scenă artiști renumiți precum: Georgiana Lobonț, Mariana Anghel, Robert Târnăveanu și Andrei Calotă.

Toate spectacolele vor începe la ora 18,30 iar duminică seara, în încheierea ”Zilelor orașului Uricani” va avea loc și un impresionant foc de artificii la miezul nopții. Pe toată perioada desfășurării ”Zilelor orașului Uricani” aici vor funcționa un parc de distracții, un târg meșteșugăresc și terase cu produse specifice de street-food.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu invită toți cetățenii orașului Uricani, cu mic cu mare, dar și locuitorii Văii Jiului și turiștii aflați în aceste zile în stațiunile de pe Valea Jiului să participe la sărbătoarea uricănenilor, care va fi ca de fiecară dată, una memorabilă.