Philip Lassiter, muzician de jazz american cu 11 premii Grammy vine la Deva Jazz Fest 2023

A șasea ediție a Deva Jazz Fest are loc în perioada 25-27 august 2023, în Parcul Cetate din Deva.

Acest eveniment menține Deva pe harta orașelor culturale unde muzicienii aduc spiritul liber al creativității artistice. Arta în care libertatea de exprimare constituie esența existenței ei va fi reprezentată aici prin evoluția unor artiști desăvârșiți care au demonstrat în cariera lor că sunt personalități influente pe scena muzicii de jazz la nivel mondial.

PHILIP LASSITER, muzician de jazz american cu 11 GRAMMY AWARDS vine la Deva Jazz Fest 2023

Evenimentul marchează în acest an o ediție de excepție, prin participarea lui Philip Lassiter, muzician de jazz american care a primit 11 GRAMMY AWARDS. El a orchestrat partituri muzicale pentru Prince, Ariana Grande, Kirk Franklin, Mariah Carey, Juan Luis Guerra, Jill Scott, Metropole Orch, Roberta Flack, Cece Winans & mulți alții, și aduce la Deva, jazz de nivel mondial.

Alături de acesta, alți artiști din SUA, Finlanda, Italia, Elveția, Serbia și România vor evolua pe scena Deva Jazz Fest, timp de 3 zile. Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură lineup-ul ediției: PHILIP LASSITER (SUA), MATTEO MANCUSO TRIO (IT) ), INA FORSMAN (FI), JEB PATTON TRIO (SUA), ANÈT (IT), IKARUS (CH), COTTON PICKERS (SRB), DAVID LUCA QARTET (RO), ȘI STEEL BLUES (RO).

Publicul interesat va putea participa la concerte matinale, workshop-uri, demontrații de robotică, lego, vernisaje de artă vizuală, sculptură în lemn și ceramică, lansarea cărții ,,Interviuri Rock vol. 5” și la incursiuni în istoria jazz-ului.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii genului au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex, unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

După succesul de anul trecut, electro swing-ul este prezent și în această ediție, contribuind la dinamica evenimentului. Diversitatea stilistică, valoarea muzicienilor și varietatea programului sunt câteva argumente care vă pot convinge că la final de august, nu trebuie să lipsiți de la Deva Jazz Fest.

Concerte matinale la Deva Jazz Fest 2023

Concertele matinale la Deva Jazz Fest, ce vor avea loc în fiecare dimineață a evenimentului, de la ora 11:00 vor fi asigurate de talentați muzicieni de jazz locali. Participă grupul Deva Jazz 2023, Zoltan Turi și Luca Stan și Old Band Deva.

Evenimentul nu se limitează însă doar la concertele susținute pe scenă de către grupurile invitate, ci este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori, la care curioșii pot lua contact pentru prima dată cu instrumente precum: tobe, percuții, claviaturi sau chitară.

Moderatorii momentului ce va avea loc în fiecare zi, de la ora 12:00, în filigoria din Parcul Cetății Deva, vor fi Gabriel Hărăguș, Zoltan Turi și Luca Stan.

Expoziții de pictură, de sculptură în lemn și ceramică

Publicul va avea parte aici și de vernisaje cu lucrări ale artiștilor vizuali într-o expoziție colectivă ,,ARTIȘTI AMERICANI CONTEMPORANI”(Colecția Ovidiu Todea), curator fiind John Pîrva, asigurând sincretismul generos ce face din festivalul nostru un eveniment cultural de excepție.

Paleta artistică este generoasă în această ediție a festivalului de jazz, fiind completată cu o expoziție de scuptură în lemn și ceramică „ISPITE” lucrările fiind realizate de sculptorul Cristian Ianza.

Lansare de carte

Și în acest an peisajul muzical din România a fost completat de apariția cărții ,,Interviuri rock” vol 5 scrisa de neobositul Radu Lupașcu redactor șef al revistei online ,,Arta sunetelor”. Avem plăcerea să lansăm această carte în cadrul Deva Jazz Fest 2023 în prezența autorului.

Robotics jazz și Lego jazz

O altă noutate în festival este prezența elevilor de la Colegiul Național ,,Decebal” din Deva cu demonstrații spectaculoase de lego și robotică, activități în care aceștia excelează.

Incursiuni în Istoria Jazz-ului

Incursiunile vor fi sustinute și în acest an de specialiști, cu două scopuri: pentru a aduce în atenția publicului informații din istoria unui gen muzical ce a apărut la sfârșitul secolului al XIX –lea, într-o formă teoretică dar și practică, prin exemplificări live realizate de Zoltan Turi, Luca Stan, Cornel Rusan și Mircea Goian.

Autobuzul cu jazz

Ca la fiecare ediție, devenii vor avea parte de autobuzul cu jazz, unde tineri jazz-mani vor promova prin cantec festivalul.

Toate acestea într-un eveniment complex, organizat la Deva, cu sprijinul administrației publice locale și Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Pentru că, așa cum dau asigurări organziatorii, Deva Jazz Fest nu înseamnă doar spectacole muzicale, ci este pigmentat cu momente culturale ce întregesc nevoia iubitorilor de cultură, într-un oraș în care oferta artistică este bogată și diversă.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din festival este liberă!