Distracție la maxim la ediția din august 2023 a Zilelor orașului Uricani

Timp de aproape o săptămână, Uricaniul a fost centrul cultural-artistic și sportiv al Văii Jiului, ca urmare a derulării unei noi ediții a apreciatului eveniment organizat de Primăria și Consiliul local sub genericul ”Zilele Orașului Uricani”.

De-a lungul săptămânii trecute, localnicii au participat, cu mic, cu mare, la competițiile sportive organizate de administrația locală. Toate competițiile au fost viu disputate și, dincolo de orice ierarhie, așa cum bine remaca și primarul localității, Dănuț Buhăescu, fiecare dintre cei participanți și cu toții laolaltă au fost câștigători.

Așa cum a devenit deja un adevărat ritual, cele trei zile de spectacole artistice ale Zilelor Orașului Uricani au fost pregătite cu multă migală de administrația locală, astfel încât uricănenii, dar și toți ceilalți locuitori ai Văii Jiului care au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână la Zilele Uricaniului, să fie încântați de oferta muzicală și artistică. Atât din relatările celor prezenți, din cele postate pe rețelele de socializare cât și din cele văzute de noi la fața locului, putem trage concluzia, fără teama de a greși, că în week-end, la Uricani, au fost  trei zile de distracție și voie bună la maxim atât pentru cetățenii acestui oraș dar și pentru oaspeții lor din întreaga Vale a Jiului.

În cele trei seri de concerte care au avut loc în aer liber, pe scena amplasată anul acesta în imediata vecinătate a Casei de Cultură a Sindicatelor, pe scenă au urcat atât numeroși artiști locali, deosebit de talentați, dar și nume cu rezonanță ale scenei artistice din România. Uricănenii i-au putut astfel vedea sau, după caz, revedea, pe Haiducii lui Neag, Carina Manolescu, Adina Cernat, Ionel Marțincu și Ionela Magyari, trupa Freeland, Ionică Ivan, Diana Selagea, Petre Crăciunescu, Alexandra Giurgiu, Ion Drăgan și Alexia & Band (care au concertat vineri). Sâmbătă, au urcat pe scenă artiștii locali DJ Flo, Alexia și Sara Ianc, Radu Moldovan, Alecsia Ilieș, Antonia Moraru și Andrei Calotă, seara fiind completată de prezența pe scenă a remarcabililor artiști Alisa Toma, Ionuț Tudorescu, Ovidiu Olari și 3 Sud Est. Similar, duminică, 20 august 2023, artiștii locali Roxana și Andreea Dinea-Iacobescu, Cristina și Dragoș Stoi, Izabella Ianc, Lenuța Ciuta și Roberta Maxer au deschis spectacolul artistic în care au mai cântat, spre încântarea deplină a publicului uricăneran, Nicoleta Anculia, Felicia Costa, Andrada și Marinică Paul, Bobby, Iulia Dumitrache, Daniela Gyorfi și Nicoleta Nucă.

În plus, cei prezenți au avut parte și de un impresionant foc de artificii, care a inundat cerul Uricaniului duminică seara, la finalul ”Zilelor orașului Uricani”, dar și de street food, ateliere de tradiții locale și un parc de distracții pentru cei mici și cei mari, toate acestea fiind puse la dispoziția oamenilor pe parcursul derulării întregului eveniment.

Un eveniment și de această dat reușit, după cum au remarcat toți cei prezenți și după cum o recunoaște și primarul Dănuț Buhăescu, care a fost prezent cu familia la toate evenimentele din program. ”Le mulțumesc tuturor artiștilor care au acceptat invitația noastră de a concerta la Zilele Orașului Uricani și sunt convins că au avut parte, alături de noi, uricănenii, de momente memorabile. De asemenea, vreau să le mulțumesc cetățenilor orașului Uricani care au avut și în acest an o participare activă, energică la Zilele Orașului, fie că vorbim despre acțiunile sportive, despre spectacolele artistice sau despre celelalte activități din programul evenimentului. Le mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care și-au dat concursul la buna organizare a Zilelor Orașului și nădăjduiesc că și în acest an, toată lumea a fost mulțumită de ceea ce am reușit să oferim uricănenilor și întregii Văi a Jiului. Nu ne mai rămâne altceva de spus decât că, așa cum îndeamnă un apreciat cântec de petrecere, altă dată o s-o facem și mai lată !”, ne-a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.