Admitere de toamnă la Universitatea din Petroșani

Home Educație Admitere de toamnă la Universitatea din Petroșani
Admitere de toamnă la Universitatea din Petroșani

În prima sesiune de admitere la Universitatea din Petroșani, organizată în luna iulie, s-au ocupat aproape 80% din locurile bugetate de stat puse la dispoziția studenților la specializările de licență și master de la cele trei facultăți, dar și o parte din locurile disponibile cu taxă.

Având în vedere că au mai rămas totuși câteva locuri neocupate, conducerea Universrății din Petroșani a decis organizarea unei noi sesiuni de admitere, în luna septembrie când, după cum arată rectorul instituției, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, există deja premisele ca toate locurile puse la dispoziția studenților să fie ocupate. ”La Universitatea din Petroșani, admiterea de toamnă constă tot în concursul de dosare, în ceea ce privește specializările de licență, respectiv în concursul de dosare completat de un examen oral de evaluare a cunoștințelor teoretice, pentru specializările de masterat. Invităm pe toți cei care nu și-au găsit un loc preferat în sesiunea de admitere de la începutul verii, să analizeze oportunitatea de a continua studiile prin înscrierea la sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea din Petroșani. Avem încă disponibile câteva zeci de locuri la buget, la specializări interesante, la toate cele trei facultăți la care se adaugă cele câteva sute de locuri disponibile cu taxă. Menționez însă că Universitatea din Petroșani nu a aplicat majorări semnificative la taxele de studii, acestea fiind de doar 2500 de lei/an universitar, fiind practic printre cele mai mici din țară. De asemenea, am păstrat la cel mai mic nivel din țară și taxa de înscriere și cea de înmatriculare, care sunt de 70, respedtiv 30 de lei”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Acesta a precizat că și pentru sesiunea de toamnă, înscrierea la Universitatea din Petroșani se face exlcusiv on-line, prin intermediul platformei speciale ce poate fi accesată în pagina dedicată de web a Universității (www.upet.ro/admitere), iar pentru candidații care doresc acest lucru, se acordă asistență gratuit la înscriere, la sediul Universității.

Potrivit ofertei educaționale publicate de instituția de învățământ superior din Valea Jiului, la cele trei facultăți componente, mai sunt disponibile, în vederea sesiunii de admitere din luna septembrie, 280 de locuri la buget și 370 de locuri cu taxă, pentru specializările la studii de licență, respectiv 10 locuri la buget și 370 de locuri cu taxă, pentru specializările de masterat. La acestea se adaugă alte 10 locuri pentru categorii speciale de studenți (absolvenți licee din mediul rural, rromi, absolvenți din sistemul de protecție socială sau cu cerințe speciale). Candidații pot aplica în cadrul fiecărei facultăți la care doresc să se înscrie pentru mai multe programe de studii.

Platforma de înscriere se deschide pe data de 4 septembrie 2023.

Detalii complete privind sesiunea de toamnă la Universitatea din Petroșani obțineți pe pagina web a Universirății din Petroșani – www.upet.ro , în secțiunea specială dedicată admiterii.

Succes!