Debut de an școlar cu o nouă grădiniță în sistemul educațional din municipiul Vulcan

Home Administrație Debut de an școlar cu o nouă grădiniță în sistemul educațional din municipiul Vulcan
Debut de an școlar cu o nouă grădiniță în sistemul educațional din municipiul Vulcan

Sistemul educațional din municipiul Vulcan are, odată cu debutul noului an școlar, și o nouă unitate de învățământ în structura sa. Este vorba despre Grădinița nr. 4 din cadrul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu”, care a fost inaugurată, pe 11 septrembrie 2023, la 5 ani de la demararea proiectului.

Această nouă grădiniță, aflată în zona Coroești (cunsocută de vulcăneni după numele fostului complex ”Mercur”) de pe strada Nicolae Titulescu, deservește copiii arondați în zonă și face parte din structura Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu”, împreună cu Școala gimnazială nr. 5 Vulcan.

Grădinița este nu doar o construcție nouă, modernă, corespunzătoare activităților educaționale de acest tip, ci și una dotată cu tot ceea ce presupune activitatea în condiții excelente a primilor ani în educație pentru copiii din municipiul Vulcan.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, investiția este una realizată pe fonduri europene. ”S-au investit aproape 3,5 milioane de lei în această nouă grădiniță din municipiul Vulcan. Acesta are 4 săli de clasă și este dotată corespunzător cu mobilier și toate celelalte elemente necesare activităților specifice unei grădinițe pentru copii. În perioada următoare vom continua aici investițiile, pentru a amenaja un loc de joacă și un părculeț pentru copiii care învață aici. Copiii au prioritate!” a declarat primarul Cristian Merișanu.

Grădinița nr. 4 Vulcan a  fost construită cu fonduri europene, în cadrul Programului Reforma Educației Timpurii în România, program care a inclus și alte 5 localități din județ, dintre care 2 sunt din Valea Jiului : Lupeni și Aninoasa. Acest program este implementat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare.