Turneul național ”Sinestezii 2023” al artiștilor Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș debutează, pe 22 septembrie, la Petroșani

”Un pian, o chitară, două voci și o mână de cântece alese în așa fel încât sa construiască o experiență plăcută pentru toți participanții la acest eveniment.” Așa descriu cantautorul Cătălin Stepa și pianistul Aurelian Epuraș, doi valoroși artiști ai Văii Jiului, misiunea pe care au asumat-o în proiectul artistic intitulat ”Sinestezii”.

Demarat în luna martie 2023, turneul ”Sinestezii” le-a oferit celor doi artiști, Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș, ocazia de a susține zeci de spectacole piano-folk în țară, de la București la Cluj, de la Bistrița la Pitești sau de la Năsăud la Petroșani. Se vede treaba că spectacolul ”Sinestezii” a generat nu doar curiozitate, ci s-a bucurat de un real succes, confirmat de faptul că peste tot concertele au avut loc cu ”casa închisă”, ba mai mult decât atât, în fiecare oraș au avut loc câte două reprezentații.

Încurajați de acest remarcabil succes, cei doi artiști au luat decizia de a relua firul acestei frumoase povești muzicale printr-o nouă serie de concerte sub același generic ”Sinestezii”, care vor avea loc în acest final de an 2023. Evident, ”premiera” va avea loc în Valea Jiului, la Petroșani, pe 22 septembrie, chiar în locul unde s-a născut acest proiect muzical de excepție: cafeneaua artelor ”Aztek Caffe” din centrul municipiului Petroșani. Concertul de la Petroșani va începe la ora 19,30 iar biletele puse la dispoziție sunt deja pe punctul de a fi epuizate. Cu un oarecare efort, mai puteți avea șansa să vă găsiți un loc la acest spectacol artistic incitant și încântător, apelând pentru o rezervare numărul de telefon pus la dispoziție d eorganizatori: 0728-100.682.

Turneul ”Sinestezii” îi va duce pe cei doi artiști în mai multe orașe ale țării, fiind deja confirmate următoarele întâlniri cu publicul:

  • Tg Mureș – pe 29 Septembrie 2023;
  • Brăila – pe 30 Septembrie 2023;
  • Bacău – pe 1 Octombrie 2023;
  • Iași – pe 2 Octombrie 2023 – Ora 12:00 și ora 19:00;
  • Piatra Neamț – pe 3 Octombrie 2023;
  • București  – pe 5 Octombrie 2023;
  • Lupeni – pe 14 Octombrie 2023;
  • Lugoj – pe 25 Octombrie 2023;
  • Arad – pe 26 Octombrie 2023;
  • Timișoara pe 28 Octombrie 2023.

Desigur,în avanpremiera întâlnirii cu Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș îi puteți vedea și asculta pe cei doi remarcabili artiști și în spațiul virtual, pe canalul de YouTube acolo unde se regăsesc cele mai frumoase piese ale acestora: ”Cărăruie”, ”După ploi”, ”Ce eram”, ”Cum voi trăi”, ”Ea vine joi”, ”Umbra” – compoziții semnate Cătălin Stepa, respectiv ”Ultimul vals”, ”Ziduri”, ”Stele”, ”Mi-e dor de tine” – compoziții semnate Aurelian Epuraș.

”Sinestezii” reprezintă un concept de spectacol care se vrea a fi un amestec de emoție, trăiri și sunete, specifice unor instrumente muzicale care, până de curând, păreau antagonice ori cel puțin imposibil de alăturat în muzica unor spectacole de pian sau de folk. Întâlnirea pe tărâmul muzicii dintre cantautorul Cătălin Stepa și pianistul Aurelian Epuraș, care s-a produs cu câțiva ani în urmă sub genericul proiectului ”Fabrica de pian”, inițiat de Aurelian Epuraș și susținut, fără rezerve și de Cătălin Stepa, le-a oferit celor doi muzicieni ocazia să interacționeze nu doar sub semnul amiciției și al muzicii, ci și în conturarea ideii și mai apoi a conceptului muzical piano-folk. După câteva experimente reușite, în care cei doi au adus în fața publicului noul concept muzical, s-a născut un proiect artistic amplu, concretizat în turneul național ”Sinestezii”.

Vă recomandăm tuturor celor care iubiți muzica folk, celor care îndrăgiți chitara și pianul, tuturor celor care ați auzit ori nu de Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș să nu ratați ocazia de a-i urmări măcar o dată, LIVE, în seria concertelor din turneul ”Sinestezii”, care debutează, în acest nou sezon, pe 22 septembrie, la Aztek Caffe Petroșani.