Dar din dar, de la campion la campion

Home Stiri la zi Dar din dar, de la campion la campion
Dar din dar, de la campion la campion

Cea mai recentă performanță sportivă a bravului înotător Avram Iancu, parcurgerea înot a celor peste 1000 de km ai fluviului european Rin, nu au rămas fără ecou nici acasă, la Petroșani. Aici, efortul prestigiosului sportiv, care este deja de ani buni și pe bună dreptate ”cetățean de onoare al municipiului Petroșani” a fost recompensat și de această dată de Consiliul local al municipiului Petroșani cu un premiu substanțial de 11.045 de lei, valoarea netă a acestuia fiind de 10.000 de lei.

Premiul i-a fost înmânat sportivului Avram Iancu la finalul săptămânii, în cadrul unei mici festivități care a avut loc la Primăria municipiului Petroșani, în prezența primarului Tiberiu Iacob Ridzi, a viceprimarului Mariana Ghioc și a mai multor funcționari din cadrul administrației locale. ”Am avut onoarea de a-l premia astăzi pe reputatul nostru sportiv Avram Iancu, cel care a purtat din nou cu mândrie numele Petroșaniului și al României peste hotare. De profesie bibliotecar, Avram Iancu nu doar că și-a format o vastă cultură, însă a găsit o sursă incredibilă de inspiraţie în cărți, uimind întreaga lume. Recent, a reușit o nouă performanță notabilă după ce, în ciuda tuturor impedimentelor întâmpinate pe traseu, a înoatat întregul parcurs al Rinului, de la începutul marcării kilometrice a fluviului și până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda, adică 1032 de kilometri. Impresionant este că a făcut întreg acest efort admirabil pentru România, dorind să atragă atenția Europei că locul țării noastre, al românilor, este in spațiul Schengen! Am fost cu toții alături de el, l-am susținut și, pentru această performanță, Consiliul Local al Municipiului Petroșani, la propunerea mea, a aprobat premierea acestuia!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La rândul său, Avram Iancu s-a declarat onorat de atenția primită din partea municiaplității din Petroșani, cu atât mai mult cu cât aceasta este singura autoritate publică unde, cel puțin în ultimii anil, performanțele apreciatului sportiv sunt, în mod constant, apreciate și premiate. ”Doresc să-i mulțumesc în mod deosebit domnului Primar Tiberiu Iacob Ridzi pentru inițiativa de a mă premia și în bani, alături de miile de felicitări despre care am vorbit deja. Doresc să mulțumesc tuturor consilierilor locali, în egală măsură, pentru votul unanim acordat Proiectului de Hotărâre inițiat de către domnul Primar, indiferent de culoarea lor politică. Dincolo de valoarea în sine a premiului, care este important pentru mine, având trei fetițe acasă, vreau să punctez valoarea gestului acestui om. Unii vor zice că fac reclamă Primarului. Eu doar constat că este singurul om politic (conducător de UAT), edil, om de Stat, care în ultimii 5 ani s-a gândit la mine și în acest fel. În egală măsură, vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor din Petroșani pentru aprecierea lor. Multumesc tuturor românilor! Mulțumesc diasporei și sponsorilor mei”, a declarat înotătorul Avram Iancu.

Tocmai pentru știe foarte bine, din propria experiență, cât de greu este drumul spre performanță și câte eforturi, sacrificii și investiții personale presupune acesta, într-un admirabil gest de solidaritate cu un alt tânăr sportiv al Văii Jiului, care-și croiește prin pasiune, muncă și investiție un drum spre marea performanță, săniorul petrilean Kevin Alecsa, sportivul Avram Iancu a decis să-i doneze acestuia 10% din premiul pe care l-a primit de la Consiliul local Petroșani, respectiv suma de 1.000 de lei în contul campaniei de subscripție publică demarată de Kevin Alecsa pentru a-și putea achiziționa o sanie de concurs performantă, care să-i permită să concureze cu succes la Jocurile Olimpice pentru Tineret din Coreea de Sud, în 2024.

”Am auzit apelul tânărului sportiv Kevin Alecsa. Este un tânăr, elev la liceul din Petrila și face parte din lotul României la Jocurile Olimpice pentru Tineret. Performanța scontată ar putea să nu se realizeze pentru că antrenamentele lui pe malul Jiului sunt pe o sanie lipită cu scotch, veche de 20 de ani. Acesta a cerut ajutor în mod public, caz preluat de presă, pentru că o sanie nouă , performantă, costă 7.500 de euro. Cazul lui m-a impresionat la maxim. Știu cum este să fii tânăr și să ai un vis. Eu chiar știu ce însemnă să nu ai. Și pentru că am fost și eu foarte mult ajutat, la rândul meu, am rezonat cu tânărul acesta ambițios. Așadar, i-am dăruit suma de 1000 de lei, prin intermediul fratelui său care a fost prezent la premiere. Kevin e in Germania la o competiție. Suma mea este simbolică, dar dincolo de suma de bani îi transmit tânărului sportiv să aibă încredere că va strânge suma de bani necesară. Kevin, îți doresc mult succes la Jocurile Olimpice!”, a precizat Avram Iancu.

De două ori felicitări, Avram Iancu!