Un proiect european, finanțat din PNRR, aduce ”Sprijin pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și familiilor acestora”, la Liceul ”Retezat” din Uricani

Home Educație Un proiect european, finanțat din PNRR, aduce ”Sprijin pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și familiilor acestora”, la Liceul ”Retezat” din Uricani
Un proiect european, finanțat din PNRR, aduce ”Sprijin pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și familiilor acestora”, la Liceul ”Retezat” din Uricani

Liceul Tehnologic ”Retezat” din orașul Uricani va fi beneficiar al încă unui proiect finanțat din fonduri europene, de data aceasta în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce proiectul aplicat prin schema de Granturi PNRAS- Runda II – Componenta C15. Educație – PNRR , a fost declarat eligibil, pe poziția a treia.

Proiectul, intitulat „Educație inclusivă: Sprijin pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și familiilor acestora „, are drept scop, după cum relevă prof. Mihaela Tetileanu, directorul instituției de învățământ, prevenirea abandonului școlar. ”Prin proiect ne propunem să prevenim abandonul școlar și să reducem rata de abandon școlar, precum și să determinăm absolvenții de clasa a VIII-a să participe la Evaluarea Națională și să-și continue studiile spre următorul nivel (liceu sau școala profesională)”, a declarat prof. Mihaela Tetileanu, directorul Liceului Tehnologic ”Retezat” Uricani.

În acest scop, cu fondurile alocate prin acest program, vor fi realizate o serie de activități extra-curriculare – tabere de creație. ”În cadrul acestor activități toți elevii de gimnaziu vor participa la activități extracurriculare (fotografie) timp de 1 saptămână, încurajând astfel colaborarea, lucrul în echipă, eliminarea barierelor în comunicare si dezvoltarea de noi abilități și competențe. Fotografiile realizate în cadrul activității vor fi expuse în cadrul unui eveniment anual (total: 3 evenimente pentru întreaga perioadă de implementare). Elevii care vor participa activ la aceste activități vor fi premiați cu rechizite, cărți și alte materiale educaționale”, explică prof. Mihaela Tetileanu.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu se declară, la rândul său, încântat de faptul că eforturile susținute ale conducerii acestei importante instituții de învățămât din orașul Uricani, dublate de cele ale administrație publice locale care este un partener serios al școlii uricănene, se concretizează în atragerea de noi fonduri pentru educație. ”După cum știți, la Liceul Tehnologic ”Retezat” se află în proces de implementare mai multe proiecte europene accesare de Primăria orașului Uricani, prin care modernizăm întreaga infrastructură a acestuia, prin care aducem îmbunătățiri semnificative la tot ceea ce înseamnă dotări și eficientizări ale procesului educațional, Sigur că și acestea vizează, în principal, reducerea fenomenului de abandon școlar, pentru că o școală modernă, bine dotată, frumoasă, este o școală la care, ca elevi, îți dorești să vii în fiecare zi. Felicit, în acelașți timp, conducerea acestei școli, pentru că s-a implicat în scrierea de proiecte și atragerea de bani europeni pentru a aprofunda procesul de creștere a interesului copiilor și tinerilor din orașul nostru pentru școală. Împreună, vom reuși să le oferim copiilor din orașul Uricani cât mai multe motive care să-i determine să vină la școală cu plăcere, cu dorința de  învăța”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Proiectul „Educație inclusivă: Sprijin pentru elevii aflați în risc de abandon școlar și familiilor acestora” va aduce Liceului Tehnologic ”Retezat” Uricani este al treilea pe lista celor declarate eligibile la finanțare de către organismul de implementare al programelor pentru educație din PNRR.