INCD-INSEMEX Petroșani, parte semnificativă în ediția 2023 a Salonului Internațional de Inventică INVENTCOR

Home Economie INCD-INSEMEX Petroșani, parte semnificativă în ediția 2023 a Salonului Internațional de Inventică INVENTCOR
INCD-INSEMEX Petroșani, parte semnificativă în ediția 2023 a Salonului Internațional de Inventică INVENTCOR

În perioada 14-16 septembrie 2023 s-a desfasurat la Deva cea de-a IV-a ediție a Salonului Internațional „INVENTCOR” 2023.

Evenimentul este organizat de renumitul inventator hunedorean Corneliu Birtok Băneasă, cunoscut și apreciat pentru invenţiile sale din domeniul auto, de Asociația CORNELIUGROUP, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Hunedoara – Universitatea Politehnică Timișoara, și s-a desfasurat în format hibrid (fizic și online), în incinta Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Editia a IV-a Salonului INVENTCOR s-a bucurat de o mare popularitate, aceasta însumând peste 300 de inscrieri din 29 de țări participante.

Evenimentul este dedicat educației non-formale pentru toate vârstele. INVENTCOR prezintă invenții, proiecte de cercetare, produse, programe educaționale, standuri didactice experimentale ale universităților, institutelor de cercetare, companiilor multinaționale și inventatorilor privați.

Salonul Internațional INVENTCOR acoperă următoarele domenii: protecția mediului, materiale, bio&nanotehnologie, industria alimentară, arhitectura, informatică, electronică, automotive, aeronautică, publicații, istorie, medicină, agricultură, textile, include KidsCorner și InnovativeART.

Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu o serie de brevete de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un numar impresionat de 15 medalii de aur si 3 premii speciale. Unul din premiile speciale pentru extraordinara contribuție în domeniul inventicii a fost acordat de către WIIPA (World Invention Intellectual Property Associations), pentru recunoașterea meritelor INCD INSEMEX în domeniul R&D.

De asemenea, INCD INSEMEX Petroșani a acordat la rândul său 3 certificate de excelență pentru merite deosebite în domeniul cercetării, către:

  1. Victoria Larisa Ivascu- prof. univ. Universitatea Politehnica Timisoara, EXPERT EVALUATOR in cadrul Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii
  2. Madalin Ion Rusu-cercetator stiintific- Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica.
  3. Mihai Albert Vladescu -13 ani, elev la o scoala gimnazială din Ploiesti, tânăr cu preocupari in cercetare.

Obiectivul principal al INVENTCOR 2023 este importanța dezvoltării spiritului creativ–inovativ, prin implicarea tinerilor și promovarea județului Hunedoara.