Social-democrații hunedoreni își aleg astăzi liderii pentru un nou mandat politic

Home Politică Social-democrații hunedoreni își aleg astăzi liderii pentru un nou mandat politic
Social-democrații hunedoreni își aleg astăzi liderii pentru un nou mandat politic

Câteva de sute de delegați reprezentând toate organizațiile locale ale PSD din județul Hunedoara au fost invitați vineri, 29 septembrie 2023 la Conferința județeană a Organizației PSD Hunedoara, pentru a-i alege pe cei care vor conduce echipa politică a social-democraților hunedoreni într-un nou și dificil mandat politic de 4 ani, care debutează cu un an electoral în profunzime.

Evenimentul va avea loc la Complexul Domeniile Streiului din comuna Băcia, iar mai mulți lideri din conducerea națională a Partidului Social Democrat, în frunte cu Președintele Marcel Ciolacu – Primul Ministru al României și-au anunțat participarea la acest eveniment politic.

În cadrul Conferinței județene a Organizaței PSD Hunedoara va fi prezentat raportul de activitate al actualei echipe de conducere, care-i are înfrunte pe Laurențiu Nistor – președinte și Cristian Resmeriță – președinte executiv, dar urmează să fie trasate și obiectivele politice pe care PSD Hunedoara și le propune pentru următorii ani. De asemenea, delegații prezenți vor avea misiunea de a-i vota pe liderii care vor avea misiunea de a conduce echipa social-democraților hunedoreni în următorii 4 ani. În bună parte, acest lucru este doar o simplă formalitate, având în vedere că pentru principalele funcții de conducere în Organziația PSD Hunedoara, actualul președinte, Laurențiu Nistor și actualul președinte executiv, Cristian Resmeriță nu au alt competitor înscriși pentru cele două funcții executive. Vor fi însă și nume noi, cel mai probabil, în eșalonul doi al structurii de conducere a Organizației județene PSD Hunedoara, unde funcțiile de vicepreședinte vor fi disputate de mai mulți candidați.

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD și-a anunțat deja prezența în județul Hunedoara, unde activeează una dintre cele mai performante organizații ale social-democraților din întreaga țară. Înainte de întâlnirea cu delegații la Conferința județeană a PSD Hunedoara, Primul Ministru Marcel Ciolacu va participa la o întâlnire de lucru cu conducerea și sindicatele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (întâlnire care va avea loc la sediul CEH), dar va vizita și o companie privată de succes în județul Hunedoara – Fabrica de producție a sticlei Euro Galss 2003 din municipiul Hunedoara, în programul vizitei premierului în județul nostru fiind înscrisă, de asemenea, o vizită la Spitalul Județean de Urgență din Deva.