Delegație de la Universitatea din Petroșani prezentă la Conferința EURECA PRO din Cipru

Home Educație Delegație de la Universitatea din Petroșani prezentă la Conferința EURECA PRO din Cipru
Delegație de la Universitatea din Petroșani prezentă la Conferința EURECA PRO din Cipru

O delegație formată din 12 cadre didactice de la Universitatea din Petroșani a fost prezentă la cea de-a treia Conferință EURECA PRO care s-a desfășurat la finalul lunii septembrie 20236 în localitatea Chania din Grecia. Tema acestei reuniuni academice, ”Responsible Consumption and Production” a constituit pentru reprezentanții Universității din Petroșani oportunitatea de a prezenta un număr de 8 lucrări științifice, având ca principală temă consumul și producția responsabile.

De altfel, roadele acestei alianțe sunt vizibile și la Universitatea din Petroșani, unde noul an universitar a adus și debutul Programului de Master ”Consum și Producție Responsabilă”, program derulat în Limba engleză care constituie și îndeplinirea unuia dintre obiectivele asumate de alianț universitară EUROCA PRO.

În același timp, au avut loc discuții referitoare la rapoartele tehnice și financiare privind finalizarea proiectului EURECA-PRO 1.0, și s-au discutat aspecte referitoare la demararea proiectului EURECA-PRO 2.0. De asemenea, s-au întrunit și Comisiile de lucru pentru proiectul RE-EURECA-PRO, în vederea stabilirii oportunităților de valorificare a rezultatelor obținute.

Interacțiunea academică la nivelul acestui consorțiu academic european este cu atât mai importantă cu cât, după cum a precizat rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, alianța universitară EURECA-PRO a primit aprobarea de a-și continua activitatea pe încă 4 ani, până în 2027, beneficiind de sprijinul instituțiilor europene.

Alianța EURECA-PRO este formată din Montanuniversität Leoben  (Austria), Technische Universität Bergakademie Freiberg (Germania), Universitatea Tehnică din Creta (Grecia), Universidad de León (Spania), Universitatea Tehnică din Silezia (Polonia), Universitatea din Petroșani (România) ,  Universitatea de Științe Aplicate Mittweida (Germania), Universitatea Hasselt (Belgia) și Université de Lorraine (Franța).