Politica la zi cu senatorul social-democrat Cristian Resmeriță

Home Politică Politica la zi cu senatorul social-democrat Cristian Resmeriță
Politica la zi cu senatorul social-democrat Cristian Resmeriță

Proaspăt reconfirmat, prin votul delegaților la Conferința județeană a PSD Hunedoara, în funncția de președintele executiv al social-democraților hunedoreni, senatorul Cristian Resmeriță a susținut joi, 5 octombrie 2023, o conferință de presă în care a adus în atenție o serie de teme de actualitate pentru care, așa cum a declarat, a simțit că trebuie să exprime un punct de vedere.

Evident, prima temă a vizat alegerile interne din PSD. ”Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au decis să mergem înainte, în această formulă de echipă cu domnul președinte Laurențiu Nistor, la conducerea PSD Hunedoara și cu mine ca președinte executiv. Sunt 10-12 ani de când am această calitate și, așa cum am spus și la Conferința județeană, în fața președintelui Marcel Ciolacu și a celorlalți lideri PSD prezenți, este important ca, prin activitatea noastră politică, să facem ceva pentru oameni. Iar din această perspectivă, noi am demonstrat, la toate nivelurile, că facem ceea ce oamenii așteaptă de la noi și asta vom face și în continuare”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a amintit, spre exemplu, că în aceste zile președintele CJH Laurențiu Nistor a inaugurat drumul din Parâng, o investiție așteptată de investitorii în turism de la Petroșani de 30 de ani. ”Mă bucur foarte mult că o stațiune care în momentul de față pare împietrită în timp, care pare pierdută, și anume Parângul, primește câte o gură de oxigen, culmea, nu din partea comunității locale de la Petroșani, ci din partea comunității județene. CJH, președintele Laurențiu Nistor și PSD și-au ținut cuvântul și au finalizat asfaltarea acestui drum până sus în munte, în două etape și îmi doresc ca administrația județeană să continue investițiile bune pe care le face în dezvoltarea turismului în Valea Jiului, pe lângă cele deja realizate și care merită scoase în evidență”, a spus Cristian Resmeriță.

În același timp, acesta a reamintit faptul că, după întâlnirea de la Deva de la finalul săptămânii precedente cu Primul Ministru Marcel Ciolacu, la care a fost invitat să participe alături de sindicatele din minerit și energie, de conducerea CJH și alți factori decizionali, a fost adoptat pachetul legislativ necesar pentru înființarea și funcționarea noului Complex Energetic Valea Jiului. ”Așa cum am spus și în fața Premierului Marcel Ciolacu au fost mulți lideri politici prin Valea Jiului, care au făcut o serie de promisiuni, s-au pozat cu oamenii și apoi au uitat de noi imediat ce au plecat, mă bucur că Președintele PSD Marcel Ciolacu ne-a demonstrat că nu face parte din această categorie de oameni politici. După cum bine știți, în prima zi de lucru a lunii octombrie, Guvernul a adoptat într-o ședință specială convocată de premier, pachetul legislativ privind înființarea și garantarea funcționării Complexului Energetic Valea Jiului. Am văzut că, din nou, au apărut o serie de politicieni de pe aici, de pe la noi, care se pozează în eroii acestui subiect și careși revendică paternitatea înființării CEH. Eu vreau doar să reamintesc că, de mai bine de un an, cei care condus CEH s-au tot pozat cu ministrul Virgil Popescu spunându-ne cum lucrează ei la înființarea noii companii, au fost și declarații la Petroșani ale liderilor PNL că totul e pregătit, s-au avansat termene și, în realitate, nu s-a făcut nimic. Ei bine, iată că rezultatele unui dialog aplicat, serios, argumentat, cu Primul Ministru Marcel Ciolacu a fost suficient pentru ca, după doar o zi, Complexul Energetic Valea Jiului să devină funcțional!”, arată senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a infirmat și zvonurile potrivi cărora ar face parte dintr-o comisie politică având ca atribuții numirile în funcțiile de conducere ale noii companii energetice. ”Eu nu m-am implicat nici înainte și nu mă implic în aspecte de acest fel. Ceea ce am spus întotdeauna, o spun și acum și o voi spune ori de câte ori este nevoie, că o companie de asemenea calibru, nu poate fi condusă decât de oameni competenți. În rest nu mă interesează cine sunt cei numiți în funcții. Sigur că, între timp, am aflat că numai în aceste zile, doamna deputat Vetuța Stănescu și primarul de la Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi au fost la Ministerul Energiei, la domnul ministru Burduja pentru a-l propune pentru funcția de director general la noul complex pe Sebi Durbacă, actualul director de la Livezeni. În același timp, un alt liberal, Dan Marinescu de la Vulcan face lobby la ministrul Energiei pentru a-l susține pe domnul Gheorghiu de la PNL Vulcan în această funcție. Între timp, pe mine mă interesează cum să acționez în Parlament pentru ca Legile pentru mineri, pentru care am muncit ani de zile, să fie active în continuare, pentru că oamenii au nevoie de ele. Pe mine nu mă interesează cine va conduce acest nou complex, dar ceea ce mă interesează este ca această societate să devină o societate normală, care să funcționeze pe principii economice corecte, deasupra politicii și deasupra intereselor pe care unul sau altul le are. Cred că trebuie găsite însă acele soluții pentru ca acest efort al statului român, această mână însinsă către oamenii din Valea Jiului, să nu fie degeaba. Pentru că Valea Jiului a mai primit odată ajutor și reamintesc că acest lucru s-a întâmplat tot pe o guvernare PSD”, a mai arătat senatorul Cristian Resmeriță.

Printre alte subiecte abordate de președintele executiv al PSD Hunedoara, Cristian resmeriță, la conferința de presă de astăzi s-au mai numărat cele privind dezbaterile pe propunerea Apa Serv privind creșterea prețului la apă, dar și agenda politică a organizațiilor locale PSD din Valea Jiului, în perspectiva viitoarelor alegeri, subiecte asupra cărora ne vom apleca într-un articol viitor.