Premii speciale și Bursele „Iancu de Hunedoara” acordate la Deva în cadrul ”Galei Excelenței Hunedorene”

Home Educație Premii speciale și Bursele „Iancu de Hunedoara” acordate la Deva în cadrul ”Galei Excelenței Hunedorene”
Premii speciale și Bursele „Iancu de Hunedoara” acordate la Deva în cadrul ”Galei Excelenței Hunedorene”

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara promovează excelența în educație si prin sprijinirea și organizarea unor evenimente care aduc în atenție elevi și profesori valoroși, generatrori de performanță în domeniul Educației, așa cum este și ”Gala Excelenței Hunedorene”.

Evenimentul a avut loc și anul acesta, la Deva, fiind găzduit în eleganta sală a Teatrului de Artă, unde s-au reunit din nou o serie de tineri valoroși și oameni generoși, pentru decernarea Premiilor și Burselor „Iancu de Hunedoara” – Ediția a VII-a, 2023. Acest eveniment este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în parteneriat cu Alianța Timișoara Universitară, cu Asociația ”Iancu și Fiii și Capitúlul NEBOISA”, sub auspiciile Marii Loji Naționale din România.

În cadrul acestei gale au fost premiați elevi și dascăli de excepție, cu rezultate remarcabile obținute în anul școlar 2022-2023. Astfel, s-au acordat premii „Iancu de Hunedoara” pentru trei elevi cu rezultate notabile, dar și pentru profesorii coordonatori ai acestora, astfel:

  • Todoran Alexandru Raul, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie, profesor coordonator Popa Daniel;
  • Nagy Nandor, de la Clubul Sportiv Școlar Hunedoara, profesor coordonator Băjan Anca;
  • Mihuț Matei, de la Colegiul Național „Decebal” Deva, profesor coordonator Crișan Adriana Crina.

De asemenea, în cadrul Galei Excelenței Hunedorene Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”- Ediția a VII-a, 2023 au fost acordate și un număr de șapte burse „Iancu de Hunedoara” pentru tot atâția elevi de clasa a XII-a, cu rezultate deosebite. Mai mult decât atât, după cum a precizat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al ISJ Hunedoara, gazda acestui eveniment, uiversitățile din spațiul timișorean, cuprinse în Alianța Timișoara Universitară vor asigura cazarea gratuită pentru acești elevi apreciați în cadrul Galei Excelenței Hunedorene, care aleg să studieze la una dintre cele patru prestigioase universități componente.  Alianța Timișoara Universitară include prestigioasele universități timișorene, respectiv Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

În cadrul Galei Excelenței a fost acordat Premiul Special „Liviu Gherghin”, oferit în semn de profund respect față de cel ce a fost Liviu Gherghin, cu dorința de a-l păstra viu în conștiința noastră. Acest premiu s-a acordat doamnei prof. Gabor Gabriela-Mirela, de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara, o personalitate marcantă pentru învățământul preuniversitar hunedorean.

”Gratitudinea noastră se îndreaptă, în primul rând, spre elevii demni de toată lauda, care reprezintă cu cinste județul Hunedoara, dar și spre dascălii lor, alături de care au demonstrat că drumul spre înaltele culmi ale succesului poate fi parcurs cu probitate, determinare și conștiinciozitate. Totodată, apreciem cu adevărat sprijinul oferit de oamenii de valoare care susțin performanța și excelența în educație, sub patronajul cărora sunt marcate evenimente precum Gala Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”- Ediția a VII-a, 2023. Au fost alături de noi și le mulțumim pentru sprijin și pentru frumoasa colaborare domnului conf. univ. Dr. Octavian Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara, domnului prof. univ. dr. Andrei Motoc, asistent al Marelui Maestru al Marii Loji Naționale din România, prorector al Universității de Medicină si Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, domnului conf. univ. dr. Liviu Ioan Cădariu-Brăiloiu, prorectorul Universității Politehnica Timișoara, domnul conf. univ. dr. Imre Kalman, prodecan în cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, doamna Cojocaru Diana, inspector pentru relația cu mediul preuniversitar, Universitatea de Vest din Timișoara, domnului conf. univ. dr. ing. ec., Gelu-Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie din Hunedoara, Universitatea Politehnica Timişoara, domnului Călin Petru Marian, prefect, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, domnului Alin Adam Țambă, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, domnului prof. dr. Anișor Pârvu, consilier pentru probleme de învățământ, cabinetul Primarului – Primăria Municipiului Hunedoara”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara.