Finanțistul Lucian Heiuș schimbă ”garda hunedoreană” la conducerea Curții de Conturi a României

Home Economie Finanțistul Lucian Heiuș schimbă ”garda hunedoreană” la conducerea Curții de Conturi a României

Odată cu expirarea mandatului de 9 ani al mai multor membri ai conducerii Curții de Conturi a României, printre care se numără și hunedoreanul Cosmin Nicula, fost vicepreședinte al acestei instituții, Parlamentul României a validat, în aceste zile, numirea altor persone care vor ocupa locurile vacante.

Unul dintre cei validați pe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a României este hunedoreanul Lucian Heiuș. Acesta a fost propus pentru această demnitate publică de PNL, formațiune politică din rândul căreia face parte și pe care a condus-o, pentru o perioadă timp, la nivelul Filialei județene Hunedoara și pe care a reprezentat-o, în mandatul precedent, în Parlament, ca deputat de Hunedoara.

Lucian Heiuș este în același timp un recunoscut finanțist, cu o carieră îndelungată în domeniul economic, ca șef al Direcției de Finanțe a județului Hunedoara, al Direcției Generale a Finanțelor Publice din Regiunea Vest Timișoara, ca președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și, recent, ca director general în Ministerul de Finanțe. Acesta va ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi pentru o perioadă de 9 ani.

Mandatul lui Lucian Heiuș la Curtea de Conturi a fost validat în Parlament cu 256 de voturi ”pentru” și 100 de voturi ”împotrivă”. Parlamentul a avizat, de asemenea, numirea într-o funcție similară a deputatului social-democrat Ion Mocioalcă. Totodată, Parlamentul i-a validat pentru funcţiile de consilieri de conturi pe Eniko-Katalin Lacziko – 251 de voturi „pentru”, 115 de voturi „contra”, Carmen-Dorina Drăgan – 252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi „contra”, Ştefania Gabriella Ferencz – 252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi „contra” şi Aurelian Bădulescu, cu 253 de voturi „pentru” şi 113 „contra”.