O zi plină de entuziasm la Bursa Locurilor de Muncă de la Petroșani !

Home Economie O zi plină de entuziasm la Bursa Locurilor de Muncă de la Petroșani !
O zi plină de entuziasm la Bursa Locurilor de Muncă de la Petroșani !

Interesul pentru Bursa Locurilor de Muncă organziată de AJOFM Petroșani în data de 13 octombrie 2023 la Universitatea din Petroșani a fost unul absolut relevant pentru un astfel de eveniment. Bursa Locurilor de Muncă de la Petroșani a fost organizată în cadrul proiectului european ”Calificare pentru viitor”, în care AJOFM Hunedoara este partener al companiei Euro Jobs din Petroșani, cunoscută pentru implicarea sa activă în derularea de programe de calificare și recalificare a forței de muncă.

Cu peste 700 sute de oameni interesați de locuri de muncă prezenți la eveniment, bursa a oferit o platformă excelentă pentru a face conexiuni și pentru a descoperi noi oportunități de angajare. Georgeta Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara apreciază că evenimentul de la Universitatea din Petroșani a adus împreună atât angajatorii, cât și candidații, oferindu-le șansa de a se conecta într-un mod direct și de a discuta despre potențialele colaborări.

”40 de companii și profesioniști din diverse domenii, au oferit informații valoroase și sfaturi prețioase pentru construirea viitorului profesional pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. Aproape 700 de persoane au participat astăzi la eveniment, peste 200 de persoane,în zilele următoare vor susține interviul final pentru a ocupa un loc de munca, 51 de persoane astăzi au primit repartiție și deja încep activitatea. Mulțumesc din suflet tuturor oficialităților care ne- au onorat cu prezenta, tuturor participanților și celor implicați în organizarea Bursei Locurilor de Muncă de la Petroșani ! Bursa locurilor de muncă de la Petroșani, a fost un succes!”, a declarat Georgeta Tomuța.

Evenimentul s-a bucurat de interes și din partea autorităților publice locale, regionale și naționale, la deschidere fiind prezenți, printre alții, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, senatorul Cristian Resmeriță, deputatul Ilie Toma, președintele CJH, Laurențiu Nistor, cei doi subprefecți ai județului Hunedoara, Constantin Fulga și Lorincz Szell ș.a.

”Piața muncii din Valea Jiului a suferit mult, după închiderea minelor. În această dimineață am participat la Bursa Locurilor de Muncă organizată la Petroșani. Am întâlnit oameni talentați și dornici să își găsească un loc de muncă potrivit pentru ei, care să le ofere siguranța zilei de mâine. Tuturor celor care astăzi au reușit să se angajeze le doresc mult succes, iar celor care nu au găsit încă locul potrivit pentru ei le transmit să nu renunțe”, a declarat, cu acest prilej, ministrul Natalia Intotero

Potrivit rezultatelor acestui demers de ocupare a forței de muncă, anunțate de organziatori, au fost selectate 215 persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 51 de persoane.