Senatorul PSD Cristian Resmeriță crede că, pentru votul negativ dat unei legi pentru Valea Jiului, AUR nu merită să intre în Consiliile locale din Valea Jiului!

Home Politică Senatorul PSD Cristian Resmeriță crede că, pentru votul negativ dat unei legi pentru Valea Jiului, AUR nu merită să intre în Consiliile locale din Valea Jiului!
Senatorul PSD Cristian Resmeriță crede că, pentru votul negativ dat unei legi pentru Valea Jiului, AUR nu merită să intre în Consiliile locale din Valea Jiului!

Senatul României a adoptat, la începutul acestei săptămâni, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 79/2023 privind acordarea unui ajutor de stat nou-înființatului Complexul Energetic ”Valea Jiului” – S.A. Pachetul legiuslativ a fost votat cu 82 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă, dintre care 6 de la AUR, și două de la senatorii neafiliați, fiind înregistrate și 3 abțineri, din rândul senatorilor AUR și al senatorilor neafiliați.

Votul negativ dat în unanimitate de AUR l-a determinat pe senatorul social-democrat Cristian Resmeriță să atragă atenția, atât în plen, asupra atitudinii duplicitare a parlamentarilor AUR pe acest subiect, dezvoltând tema și în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 25 octombrie 2023, la Petroșani.

”Toți senatorii AUR au votat contra înființarii Complexul Energetic Valea Jiului și contra acordării unui ajutor de stat pentru această zonă. Vreau să vă spun că acele 9 voturi împotrivă aparțin senatorilor Evdochia Aelenei, Gheorghe Adrian Cătană, Valentin-Rică Cioromelea, Dorinel Cosma, Adrian Costea, Mircea Dăneasă, Sorin Lavric, Sorin-Cristian Mateescu și Ionuț Neagu. Pe mine AUR mă dezgustă, dar în momentul în care vorbim despre cel mai mare angajator din Valea Jiului nu pot să fiu altfel decât dur. Îmi aduc aminte, în urmă cu un an și două luni de zile, în preajma sărbătorii de la Țebea, chiar George Simion, președintele AUR, alături de mulți membri de partid, au’ făcut inclusiv un protest la Mintia, în care acuzau Statul Român de faptul că Mintia se închide. Unde este spiritul de corectitudine al colegilor de la AUR? Protestează împotriva închiderii, iar acum votează împotriva acordării acestui ajutor, care practic salvează Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a adus în fața reprezentanților presei locale și documentele care atestă modul în care au votat fiecare dintre senatori, dar și textul legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 79/2023, declarându-se dezamăgit de atitudinea demagogică a reprezentanților AUR în Senatul României, despre care spune că, dacă ar fi vrut cu adevărat să ajute Valea Jiului ”nu trebuiau să facă absolut nimic, decât să apese pe un buton și să voteze pentru această zonă.”

În atare condiții, senatorul Cristiaj Resmeriță spune că AUR nu mai are nici un fel de argumente pentru a veni în fața locuitorilor din Valea Jiului pentru a cere vreun vot în alegerile din anul 2024. ”Am să fac un scop din a prezenta tuturor cetățenilor din Valea Jiului faptul că acest partid extremist votează tot timpul împotriva locutorilor de aici, și am să mă ambiționez atât de mult încât AUR să nici nu intre în consiliile locale prin Valea Jiului. Multe au părut misiuni imposibile pentru mine. Dar, în politică, cele  mai multe mi-au ieșit. Aproape este o ambiție personală aceea de a explica fiecărui cetățean din Valea Jilui faptul că AUR votează contra minerilor și este contra tuturor. Spre exemplu, domnul senator Mircea Dăneasă este într-o relație foarte bună și foarte apropiată cu cel care va candida cel mai probabil din partea AUR la Lupeni, cu Radu Napău. Eu vin atunci și întreb, oare cei care doresc să candideze din partea AUR la consiliile locale, la primărie, cum vor putea să dea ochii cu cei care sunt interesați de CEVJ la întrebarea: de ce AUR a votat împotriva minerilor din Valea Jiului?”, spune Cristian Resmeriță.

Ordonanța de Urgență nr. 79/2023, validată prin adoptarea Legii 559/2023 are rolul de a susține economia Văii Jiului prin punerea în siguranţă a extracţiei de huilă în cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan