„Locuri de lângă noi”, concurs de fotografie sub egida Casei de Cultură a Studenților din Petroșani

Home Cultură „Locuri de lângă noi”, concurs de fotografie sub egida Casei de Cultură a Studenților din Petroșani
„Locuri de lângă noi”, concurs de fotografie sub egida Casei de Cultură a Studenților din Petroșani

O nouă ediție  – a XII-a – a Festivalului-Concurs de Fotografie „Locuri de lângă noi” se va desfăşura, în perioada octombrie-noiembrie 2023 în Valea Jiului, sub egida Casei de Cultură a Studenților din Petroșani.

Fondat de valorosul fotoreporter român Petrișor Călinoiu, împreună cu Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, concursul de fotografie ”Locuri de lângă noi” se va desfășura anul acesta sub genericul „ALB – NEGRU”.

”Evenimentul sărbătorește arta fotografiei alb-negru în toate formele ei – de la stradă la modă, de la portrete la peisaje și multe altele, căutând să exploreze cât mai creativ lumea umbrelor, luminii și întunericului. Fotografia alb-negru este dramatică, iconică și atemporală, concentrându-se pe detalii și emoție. Fotografii sunt invitați să exploreze spațiul personal (fizic și mental) precum și relația dintre acesta și spațiul exterior, propunerile acestora urmând a fi premiate și materializate în organizarea expoziţiei care va fi deschisă publicului cu începere din data de 15 noiembrie, în spaţiul galeriei Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani.”, spune lector unvi.dr. Lavinia Hulea, directorul CCS Petroșani.

Condiţii tehnice de participare la concurs:

  • Imaginile trebuie să se încadreze în coordonatele generale impuse de tema ediției din acest an – „ALB – NEGRU” – şi se vor trimite în format digital până la data de 10 noiembrie 2023, pe adresa: ccs.petrosani@mfamilie.gov.ro
  • Apelul este adresat tinerilor (studenți, elevi) cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani; fiecare participant poate trimite un număr de maximum două imagini, în format JPEG, la o rezoluţie de 300 dpi şi maxim 9 mb/fișier.
  • Imaginile trebuie să conțină în descriere: numele, prenumele, calitatea (student, elev) participantului, titlul fotografiei (exemplu: Popescu_Ana_studentă_Meditație_ 01.jpeg)

Înscrierea lucrărilor în concurs este gratuită!

Lucrările selectate vor constitui obiectul expoziţiei finale; în urma jurizării, câştigătorii locurilor I, II, III, IV vor obține premii în valoare totală de aproximativ 8.000 lei. Se vor acorda și diplome de participare.

Finanțator al acestui eveniment este: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.