Sportive din Lupeni, pe podiumul Campionatului European de Kempo din Turcia

Home Stiri la zi Sportive din Lupeni, pe podiumul Campionatului European de Kempo din Turcia
Sportive din Lupeni, pe podiumul Campionatului European de Kempo din Turcia

În vâltoarea evenimentelor din luna octombrie, aproape că riscam să treacă neobservată performanța unor tinere sportive din Valea Jiului, participante la o importantă competiție europeană, dacă Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni nu ne-ar fi reamintit, prin întâlnirea sa personală cu cele două sportive de top despre performanțele de nivel european ale acestora.

Despre Timeea Ștefănescu, una din piesele de bază ale clubului sportiv condus de sensei Florin Mîrza și despre performanțele deosebit ale acesteia am mai avut ocazia să scriem pe parcursul acestui an. Valoroasa sportivă din Lupeni a confirmat și în cadrul recent disputatelor Campionate Europene de Kempo și al competiției European&Asian Kempo Open Cup, care au avut loc în prima jumătate a lunii octombrie 2023 în Antalya (Turcia). Timeea Ștefănescu și-a adjudecat mai multe medalii la aceste competiții internaționale, după cum urmează:

  • Medalie de aur la categoria Semi Kempo, 16-18 ani, -65 kg;
  • Medalie de aur la categoria Full Kempo seniori, -60 kg;
  • Medalie de aur la categoria Kempo Open Cup, Full Kempo seniori, -65 kg;
  • Medalie de argint la categoria Submission, 16-18 ani, -70 kg;

Participantă la rândul său în aceste competiții, sportiva Denbisa Munteanu, de asemenea din Lupeni, a obținuit rezultate valoroase care i-au asigurat prezența pe podium la mai multe categorii de concurs, după cum urmează:

  • Medalie bronz la categoria Kempo Open Cup Submission 16-18 ani, -50 kg;
  • Medalie de bronz la categoria Full Kempo, 12-14 ani, -50 kg;

”Cu aceste rezultate, sportivele din Lupeni si-au arătat încă o dată valoarea la nivel internațional. M-am bucurat să le reîntâlnesc acasă, la Lupeni, și să felicit personal pentru aceste rezultate care ne fac mândri și pe noi, locuitorii din Lupeni și din Valea Jiului, convinși fiind că prin rezultatele lor, aceste sportive sunt, la rândul lor, ambasadori ai comunității noastre. Le mulțumesc pentru asta și le doresc succes și la competițiile care vor urma!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.