Hunedorenii Petronela Vali-Slavu și David Valentin, premiați pentru cele mai bune fabule

Home Cultură Hunedorenii Petronela Vali-Slavu și David Valentin, premiați pentru cele mai bune fabule
Hunedorenii Petronela Vali-Slavu și David Valentin, premiați pentru cele mai bune fabule

Apreciați scriitori hunedoreni, Petronela Vali-Slavu (din Aninoasa) și David Valentin (din Orăștie) se numără printre laureații ediției din acest an a Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu”.

Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Gorj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, Festivalul Național de Umor și Caricatură „Ion Cănăvoiu” a ajuns la ediția cu numărul 31, fiind unul dintre cele mai apreciate festivaluri umoristice din România, ce reunește creatori de epigrame și fabule din întreaga țară.

Un juriu condus de scriitorul Nicolae Dragoș, din care au mai făcut parte Nică Janet, Petru Ioan Gârda, Ion Popescu Brădiceni, Marian Dobreanu, a evaluat lucrările trimise de remarcabili epigramiști și scriitori de fabule din țara noastră, iar în ierarhia celor mai buni creatori de fabule și-au găsit un binemeritat loc de cinste și scriitorii hunedoreni Petronela Vali-Slavu și David Valentin.

Scriitor, epigramist, autor de manuale didactice, prof. Petronela Vali-Slavu din Aninoasa, învățător la Școala gimnazială nr.2 a Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani a fost distinsă cu Premiul I la secțiunea ”Fabulă- Poezie Umoristică”, pentru creația sa având ca motto: ”Varză murată”, punctată de juriu cu media 8,98. Aceasta a fost urmată în clasamentul secțiunii de: Gheorghe Filiș din Târgu Jiu (Premiul al II-lea) și Tița Ion Călin din Constanța (Premiul al III-lea).

Similar, Secțiunea ”Volum” apreciatul epigramist, poet și scriitor David Valentin din Orăștie, pensionar, a fost distins cu Premiul I la categoria ”Fabule” pentru cartea sa cu același titlu ”Fabule”, pentru care juriul l-a apreciat cu media generală 8,92. la Secțiunea ”Volum” a mai fost acordat de asemena un Premiu I, pentru categoria ”Epigrame” care i-a revenit epigramistului Nicolae Bunduri din Brasov, pentru volumul “Asul din mânecă”.

Festivitatea de premiere a laureaților Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu” va avea loc în data de 12 noiembrie 2023, de la ora 10.00, la Căminul Cultural din Runcu, satul Valea Mare.

Felicitări!