Consurs de fotografie ”Pro Parâng” în cinstea Zilei Mondiale a Muntelui

Home Stiri la zi Consurs de fotografie ”Pro Parâng” în cinstea Zilei Mondiale a Muntelui
Consurs de fotografie ”Pro Parâng” în cinstea Zilei Mondiale a Muntelui

În întâmpinarea sărbătorii Zilei Mondiale a Muntelui, care este marcată în fiecare an, în data de 11 decembrie, Asociația de Schi-Turism ”Pro Parâng” din Petroșani organizează cea de-a III-a ediție a concursului de fotografie dedicat acestui eveniment.

Concursul este deschis pentru participare tuturor pasionaților de fotografie și, în egală măsură, iubitorilor muntelui, fie ei profesioniști sau amatori în domeniu, iar la acest concurs poate participa orice persoană cu vârsta peste 14 ani, cu domiciliul în România.

Concurenții pot înscrie în concurs un număr de maxim 2 fotografii, reprezentând imagini cât mai inedite cu peisaje din Munții Parâng, Vâlcan, Retezat și Șureanu. Fotografiile trebuie însoțite de un titlu, de locația fotografiei și de datele de contact ale concurentului ( nume complet, adresa de domiciliu și nr. telefon sau e-mail). De asemenea, participanții trebuie să aibă drept de autor asupra fotografiilor trimise în concurs, acesta fiind asumat prin trimiterea cadrelor fotografice.

Fotografiile vor fi transmise în format jpg, color sau alb negru, la o dimensiune cuprinsă între 3 – 12 Mb și o rezoluție minim 3000 px pe latura mare. Se acceptă prelucrarea la nivel de corecții de bază atâta timp cât nu este denaturat aspectul față de fotografia originală, însă nu se acceptă colaje ori fotografii care promovează orice fel de discriminare sau produc prejudicii de orice fel
cuiva sau care conțin publicitate. Nu se percepe taxă de participare!

Înscrierea și trimiterea fotografiilor se va realiza, prin intermediul adresei de e-mail: proparang19@gmail.com în perioada 06– 26.11.2023. Jurizarea lucrărilor și selectarea celor 20 de fotografii finaliste ce vor participa la expoziție se va realiza în perioada 27 – 03.12.2023, de către un juriu format din 5 persoane care vor analiza independent lucrările (fără să cunoască datele concurentului) având posibilitatea de a acorda de la 1 la 5 puncte. Se va întocmi un clasament, iar primele 20 de lucrări vor fi considerate finaliste, acestea urmând să facă subiectul unei expoziții fotografice care va avea loc pe data de 8 decembrie 2023.

”Expoziția se va organiza în cadrul Muzeul Muntelui din Petroșani în data de 08.12.2023 și face parte din programul dedicat Zilei Internaionale a Munților. Vor fi expuse în format 40 x 35 cm cele 20 fotografii selecționate. Acest eveniment dorește să atragă cât mai mulți participanți iubitori de natură și de fotografie, doritori să marcheze Ziua Internațională a Muntelui. Nu ne propunem să atragem concurenți cu premii fabuloase, dar există diverse cheltuieli necesare pentru intreținerea acestui hoby și pentru podium acordăm următoarele premii : Locul I – 400 lei; Locul II – 300 lei și Locul III – 200 lei. Se vor acorda diplome tuturor participanților iar lucrările expuse vor fi oferite autorilor”, a declarat Cazimir Radvanski, președintele Asociației ”Pro Parâng”.

Acesta a mai precizat că și pentru ediția din acest an a concursului fotografic dedicat Zilei Mondiale a Muntelui, Asociația ”Pro Parâng” este sprijinită de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani.