Mircia Muntean a revenit în Partidul Național Liberal

Home Politică Mircia Muntean a revenit în Partidul Național Liberal
Mircia Muntean a revenit în Partidul Național Liberal

Cu tote că mai multe semnale politice îl dădeau drept susținător al echipei AUR din județul Hunedoara, fostul primar liberal al municipiului Deva, Mircia Muntean a decis să revină în cadrul Partidului Național Liberal.

Acesta a semnat adeziunea pentru re-înscrierea sa în PNL la București, în fața președintelui PNL, Nicolae Ciucă, dar și lui Gheorghe Flutur și Lucian Bode, doi importanțiu lideri din conducerea centrală a liberalilor. De asemenea, la eveniment a participat și deputatul Vetuța Stănescu, președintele Organizației PNL Hunedoara, din care va face parte Mircia Muntean.

”Fost președinte al filialei noastre și om politic cu o amprentă mare asupra dezvoltării municipiului Deva și a întregului județ, Mircia Muntean a revenit acasă, în partidul care i-a marcat cariera politică. În prezența președintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, a prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur și a secretarului general Lucian Bode, domnul Muntean a semnat adeziunea si s-a alăturat echipei noastre, cu scopul de a câștiga toate cele patru rânduri de alegeri, în 2024”, a declarat Vetuța Stănescul, liderul liberalilor hunedoreni.

Deși este considerat a fi un om politic redutabil, cu priză la electorat, fapt confirmat de reușitele sale electorale din ultimii peste 25 de ani, în acest moment Mircia Muntean nu poate participa ca și candidat, la alegerile din anul 2024, drepturile sale electorale fiind încă sub incidența unei interdicții aplicate după condamnarea sa în 2017 la 2 ani de închisoare cu executare într-un dosar penal, la care s-au adăugat alți 4 ani dintr-un dosar anterior în care fusese condamnat pentru abuz în serviciu.

Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva în perioada 1996-2012, după care a fost ales  deputat în mandatul 2012-2016 și ales din nou primar al Devei în 2016, funcție în care a stat doar un an de zile, până la arestarea sa în 2017. După eliberarea din închisoare, s-a implicat în campania electorală din 2020 când a susținut-o pe fiica sa, Paula Corbu, în candidatura pentru funcția de primar al municipiului Deva.