Viorel Ilișoi și cărțile sale fabuloase ajung și la Petroșani

Home Cultură Viorel Ilișoi și cărțile sale fabuloase ajung și la Petroșani
Viorel Ilișoi și cărțile sale fabuloase ajung și la Petroșani

Aflat într-un turneu național de prezentare a cărților sale excepționale, publicistul și scriitorul Viorel Ilișoi ajunge luni, 13 noiembrie 2023 și în Valea Jiului, la Petroșani.

Publicul iubitor de carte va avea astfel ocazia de a-l întâlni pe cel despre care apreciatul jurnalist și profesor universitar Mihnea Măruță spune că este „poate cel mai bun autor de reportaje literare din presa scrisă de la noi”, fapt confirmat și de confratele nostru Ilie Pintea, reporterul Radio România Actualități din județul Hunedoara, cel care l-a convins, de altfel, pe Viorel Ilișoi să introducă în itinerarul turneului său național și municipiul Petroșani.

Viorel Ilișoi va oferi publicului iubitor de carte, cu prilejul întâlnirii de la Petroșani, nu una, nu două, ci chiar toate cele cinci memorabile cărți ale sale , fiecare fiind o veritabilă ”lecție” despre cum se scrie un reportaj și cum se captează interesul publicului pentru acest excepțional gen jurnalistic, frate cu literatura. Desigur, cărțile nu sunt gratuite, însă în mod categoric putem garanta că fiecare în parte și toate pachet fac toți banii, mai ales că ele vin însoțite de un bonus cu o valoare culturală și amicală istorică: autograful personalizat pentru fiecare cititor, oferit cu generozitate și maximă plăcere de autor.

Sunt peste 2000 de pagini din care, cu migală de chirurg, autorul a îndepărtat ficțiunea, lăsând realitatea să vorbească. În reportajele și în povestirile lui e multă viață, multă emoție, mult haz, totul redat cu un remarcabil meșteșug literar.

”Cele mai frumoase reportaje”, ”Viața literară pe Bahlui”, ”Necunoscutul Mihai Codreanu”, ”Strălucitor” și ”Eroii mei” sunt tot atâtea cărți pe care nu le veți putea ține în bibliotecă. Pentru că odată ce au fost citite, ele se cer a fi recitite, încă o dată și încă o dată, până când autorul, Viorel Ilișoi, va avea răgazul ca, între întâlnirile sale fascinante cu publicul cititor, care au loc într-un ritm amețitor, pe tot cuprinsul țării, să o scrie pe următoarea.

În plus, asemuit adesea cu marii săi înaintași, Geo Bogza și F. Brunea-Fox, Viorel Ilișoi este și un povestitor extraordinar, cu succes în emisunile radio, tv și în podcasturi, unde este adesea invitat, dar mai ales la întâlnirile cu publicul, unde întotdeauna se dovedește a fi încântător cu poveștile sale.

Dincolo de onoarea ca Grupul editorial Exclusiv să fi fost desemnat partener al acestui eveniment, personal, am la rândul meu o misiune. Și încă una nu ușoară, pentru că Ilie Pintea și Viorel Ilișoi au dat cu zarul cine trebuie să prezinte evenimentul și, ce să vezi, a ieșit: Tiberiu Vințan.

Vă invităm să-l cunoașteți pe remarcabilul reporter, publicist și scriitor Viorel Ilișoi, luni, 13 noiembrie 2023, de la ora 18,00 la cafeneaua artelor ”Aztek Caffe” din Petroșani. Atenție ! Vă facem invitația cu o săptămână mai devreme, tocmai pentru că interesul fiind mare iar locul de întâlnire, unul relativ mic, nu strică să vă faceți din timp o rezervare la numărul de telefon 0728.100.682. ca să fiți siguri că veți fi acolo, la întâlnirea cu Viorel Ilișoi și cărțile sale. Pentru că, altfel, vorba aceea, nici nu știți ce pierdeți!