19 noiembrie – Ziua Internațională a Bărbatului. Care sunt cei mai de succes bărbați din România în 2023?

Pe data de 19 noiembrie, începând cu anul 1999, se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului. Din anul 2016, Parlamentul României a votat sărbătorirea Zilei Bărbatului și în România, ca sărbătoare oficială a statului român. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Pe site-ul www.barbatidesucces.ro românii au votat care sunt cei mai de succes bărbați din anul 2023. În total au votat 4.179 de persoane iar în top 10 regăsim sportivi, artiști și oameni de afaceri.

În top 10 Bărbați de succes 2023 avem doi oameni de afaceri și doi sportivi, restul fiind cântăreți sau actori.

Astfel, pe primul loc în Topul ”Bărbați de succes” al anului 2023 se află omul de afaceri Ion Țiriac. ”Ion Țiriac a cucerit inimile românilor cu mult înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Generațiile mai tinere poate nu știu, dar Țiriac a fost, între 1958 și 1964, membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Asta înainte să devină un jucător de tenis care s-a impus pe scena internațională. În 1970, el a câștigat împreună cu Ilie Năstase, turneul de la Roland Garros”, scrie pe situl ”Bărbați de succes”, Gruia Dragormir.

Pe podium se mai află Gheorghe Hagi (locul 2) și David Popovici (locul 3), iar următorii clasați în Top 10 sunt: Gheorghe Zamfir, Smiley, Daniel Dineș, Victor Rebengiuc, Tudor Chirilă, Horia Brenciu și Ștefan Bănică jr.

Topul final a rezultat în urma voturilor online, și poate fi consultat pe site-ul www.barbatidesucces.ro

Perioada de vot a fost 15 septembrie – 15 octombrie 2023 și, în total, au votat 4.179 de persoane.

Fiecare persoană care a votat a avut posibilitatea să enumere 3 bărbați de succes din România. Locul 1 a primit 100 de puncte, locul 2 a primit 66 de puncte, iar locul 3 a primit 33 de puncte. Topul a rezultat prin adunarea numărului de puncte pentru fiecare nume nominalizat.

Bărbați de Succes este o campanie Zile și Nopți susținută de NIVEA MEN.