Sportivi care inspiră politicieni: Dreptul copiilor și tinerilor la o viață sănătoasă, în dezbatere publică la Parlament

Home Politică Sportivi care inspiră politicieni: Dreptul copiilor și tinerilor la o viață sănătoasă, în dezbatere publică la Parlament
Sportivi care inspiră politicieni: Dreptul copiilor și tinerilor la o viață sănătoasă, în dezbatere publică la Parlament

Comisia de Învățământ împrecună cu Comisia pentru Tineret și Sport a Senatului României au organizat vineri, 21 noiembrie 2023, dezbaterea intitulată ”Dreptul copiilor și al tinerilor la o viață sănătoasă”, eveniment prilejuit de marcarea Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Scopul acestui eveniment a urmărit identificarea unor modalități de îmbunătățire a legislației în domeniul educație, sănătate și sport, în beneficiul copiilor și tinerilor din România.

Printre invitații la această dezbatere s-au aflat mulți tineri, părinți și copii, dar și o familie de succes – un exemplu pentru tânăra generație: Antto Zaharia – președinte al Federației Române de Kempo și antrenor al lotului național de kempo, împreună cu fii săi, Yani Zaharia și Yamato Zaharia – campioni mondiali și europeni la aceeași disciplină sportivă.

La eveniment a fost prezentă și senatoarea din Valea Jiului, Lucia Muntean (PNL) care a informat că președinții celor două comisii implicate în organizarea acestei dezbateri, senatorii Monica Anisie și Bogdan Matei, au dat startul unor discuții interesante, la care, atât părinții, cât și copiii, au participat cu mult interes. ”Am ascultat povești de viață emoționante spuse de copiii care s-au luptat cu obezitatea, diabetul și alte afecțiuni și care, prin sport și-au schimbat stilul de viață, devenind activi, cu o postură relaxată, cu bucuria de a fi printre prieteni și colegi, mult mai siguri pe ei și mereu zâmbitori. Prezența unei familii de succes în mijlocul copiilor și al tinerilor, care prin practicarea unui sport a urcat pe cele mai înalte podiumuri, i-a inspirat pe toți cei prezenți. Deoarece au înțeles că atunci când practici cu pasiune un sport, înveți multe lucruri bune despre tine și despre cei din jur și poți deprinde mentalitatea de învingător, respectul de sine și de cei din jur, precum și disciplina”, a declarat senatoarea Lucia Muntean.

Aceasta a precizat totdată că evenimentul a inspirat-o să ia în calcul inițierea unui proiect legislativ pentru a veni în sprijinul copiilor cu probleme de sănătate, care pe baza acestei legi, ar putea să beneficieze de mișcare sportivă cu ajutor specializat din partea profesioniștilor în domeniu. ”Acest eveniment ne-a învățat ceva foarte important: că sportul și echilibrul în alimentație sunt două căi de menținere a sănătății și de cunoaștere a succesului. Dacă le urmăm și le promovăm mereu putem atinge VÎRF-ul speranțelor noastre, în condițiile în care acest VÎRF presupune Viteza. Îndemânarea, Rezistența și Forța, de care avem nevoie pentru a fi sănătoși și mulțumiți de noi înșine în fiecare zi”, a mai spus senatoarea Lucia Muntean.