Municipiul Vulcan se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

Home Administrație Municipiul Vulcan se pregătește pentru sărbătorile de iarnă
Municipiul Vulcan se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

Cu toate că, pentru acest final de an, guvernul a instituit o serie de măsuri de austeritate, inclusiv pentru administrațiile publice locale, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu este de părere că trebuie găsite acele soluții pentru ca, în limita posibilităților bugetare, cetățenii să se poată bucura de sărbătorile de iarnă.

În acest scop, pe Bulevardul ”Mihai Viteazu”, în zona cuprinsă de la intrarea în municipiul Vulcan (la stația PECO) și până la ieșirea din localitate (la sensul giratoriu de la Dincă) au fost montate instalații de iluminat ornamental care îmbracă centrul Vulcanului în mod corespunzător pentru sărbătorile de iarnă. Instalații de iluminat ornamental sunt montate și în parcul din vecinătatea Primăriei, dar și în noile părculețe care au fost deschise anul acesta în diverse cartiere ale orașului.

Primarul municipiului Vulcan spune că iluminatul de sărbători va porni și în acest an, în Ajunul sărbătorii de Moș Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie. ”Poate că nu va fi totul la fel de strălucitor ca în alți ani, pentru că suntem nevoiți să restrângem anumite cheltuieli bugetare în acest final de an, lucru care nu pe permite să facem tot ceea ce ne-am fi dorit în pregătirea orașului pentru sărbătorile de iarnă, dar am încercat să facem în așa fel încât oamenii și, mai ales, copiii, să se poată bucura de o lună decembrie, de poveste. În ceea ce privește iluminatul ornamental, într-un fel ne încurcă și proiectul pe care-l derulăm acum pentru modernizarea întregului sistem de iluminat public din municipiul nostru, pentru că sunt încă lucrări ample care se derulează până la finalul acestui an pe acest proiect, dar în același timp suntem mulțumiți că, datorită acestei investiții din fonduri europene de peste 10 milioane de lei, municipiul Vulcan va avea parte de un iluminat stradal mult mai eficient și cred că și cetățenii sunt de acord că acest lucru este mai important decât acela că, în acest an, poate că iluminatul ornamental nu va fi prezent pe toate străzile Vulcanului”, spune primarul Cristian Merișanu.

În schimb, vulcănenii și, în mod special copiii, vor avea la dispoziție și în acest an, scena în aer liber din fața Primăriei, unde vor avea loc, pe parcursul întregii luni decembrie, mici spectacole și concerte de colinde oferite în dar vulcănenilor. Mai mult, Vulcanul va fi în acest an gazda unui Festival-concurs județean de colinde, organizat împreună cu Asociația ”Glasuri de argint” și Clubul Copiilor Valea Jiului. ”Vom avea parte, pe 16 decembrie 2023, de la ora 10,00 de un adevărat regal de colinde, la Cinematograf, unde prof. Ileana Berki este gazda unei noi edițiia festivalului județean ”Brăduțul de argint” la care vor fi prezenți cei mai talentați colindători din județul Hunedoara și unde invităm cu drag vulcănenii să vină și să bucure de acest concert gratuit oferit din inimă cu prilejul sărbătorilor de iarnă”, transmite primarul Cristian Merișanu.

Acesta a mai precizat că, din programul sărbătorilor de iarnă ale acestui an nu vor lipsi nici seara de colinde din Ajun de Crăciun, care va avea loc pe scena din fața Primăriei, așa cum, tot aici, va fi întâmpinat noul an 2024, într-un concert cu invitați de marcă și cu un impresionant foc de artificii. Tot în luna decembrie, Vulcanul va fi gazda unui eveniment cultural-religios care va aduce pe scena Cinematografului ”Luceafărul” emoționante colinde creștine, iar cu acest prilej vor fi prezenți în comunitatea vulcăneană preoți și prelați ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu PS Nestor – Episcopul Devei și Hunedoarei.

”Ne dorim ca sărbătorile de iarnă să fie unele cu bucurie pentru toți vulcănenii și, chiar și puțin în fața provocărilor pe care perioada aceasta de austeritate ni le impune, am căutat să facem în așa fel încât sărbătorile să fie unele frumoase pentru cetățenii municipiului Vulcan, pe care-i invităm să participe la toate evenimentele pe care le organizăm, mulțumindu-le pentru înțelegere și încredere”, a mai spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.