Decorație prezidențială pentru Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu” Hațeg

Home Educație Decorație prezidențială pentru Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu” Hațeg
Decorație prezidențială pentru Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu” Hațeg

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Președintele Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete de decorare a unor personalități civile și a unor instituții publice care s-au remarcat în activitatea educațională, pentru rezultatele importante obținute în procesul de formare intelectuală și umană a tinerelor generații.

Printre laureații distinșți cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ în Grad de Cavaler” se numără și Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu” Hațeg.

Potrivit decretului prezidențial privind conferirea acestei decorații, Ordinul „Meritul pentru Învățământ în Grad de Cavaler”  a fost conferit instituției de învățământ din Hațeg (jud. Hunedoara) în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea pusă în slujba actului educațional, contribuind în mod exemplar la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni, prilejuită de decorarea unor personalități și instituții publice, Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu” Hațeg a fost reprezentat de prof. Rodica Badea, directorul instituției de învățământ, directorul adjunct, prof. Mihaela Groza și elevul Andrei Groza.

Președintele României a mai conferit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler următoarelor instituții educaționale:

  • Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”, Recaș, județul Timiș;
  • Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud;
  • Colegiului Economic „Pintea Viteazul”, Cavnic, județul Maramureș;
  • Colegiului Tehnic „Ion Holban”, Iași, județul Iași;
  • Liceului „Voievodul Mircea”, Târgoviște, județul Dâmbovița;
  • Liceului Tehnic Buzău, județul Buzău;
  • Liceului Tehnologic de Turism, Călimănești, județul Vâlcea;
  • Școlii Gimnaziale „Uruguay”, sector 1, București.

Cu o tradiție de peste un secol, Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” s-a afirmat constant drept cea mai importantă instituție educativă și culturală a Țării Hațegului. Eforturile constante ale cadrelor didactice și ale elevilor au pozționat totodată liceul între primele unități școlare din județ.

Felicitări!