Decembrie de poveste la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii în 2023

Home Cultură Decembrie de poveste la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii în 2023
Decembrie de poveste la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii în 2023

În luna decembrie încheiem cu bucurie un an memorabil în Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în 2023. Ne pregătim de un festival de film, de spectacole, concerte și expoziții ce pun în lumina reflectoarelor diversitatea și creativitatea care au caracterizat întregul an.

Momentul mult așteptat al lunii, evenimentul „Timișoara 2023 la nesfârșit” va marca încheierea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii printr-un show de zile mari desfășurat timp de 3 zile. Piața Unirii va fi inima acestei sărbători, unde un line-up impresionant de artiști apreciați pe plan mondial precum Jessie J, Katie Melua, Delia, Roisin Murphy și Emaa vor încânta publicul cu cele mai îndrăgite hituri. Spectacolul de acrobație „Roza Vânturilor” va putea fi văzut pe aceeași scenă.

Gala de închidere va avea loc la Palatul Culturii și va aduce o retrospectivă plină de emoție asupra acestui an, încărcat cu momente unice care vor rămâne în inimile tuturor.

José González, unul dintre cei mai așteptați artiști, va susține un concert pe scena de la Cinema Timiș, iar toate biletele au fost epuizate în primele 20 de minute.

La Cinema Victoria, va avea loc seminarul internațional „VECTOR TM. Cultura ca practică urbană”, unde autori de strategii urbane, arhitecți, curatori și diplomați culturali vor discuta despre vectorii de transformare urbană generați de programul cultural. Iar MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” va găzdui programul de performance „ZONA &”, acesta face referire la Festivalul Zona, un fenomen cultural semnificativ din Timișoara anilor ’90.

Mai multe despre programul evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit” pe site-ul https://continua.timisoara2023.eu/ro/.