Valea Jiului, reprezentată de zeci de patrioți la Marșul Unirii de la Alba Iulia

Home Politică Valea Jiului, reprezentată de zeci de patrioți la Marșul Unirii de la Alba Iulia
Valea Jiului, reprezentată de zeci de patrioți la Marșul Unirii de la Alba Iulia

Peste 10.000 de români au participat, vineri, 1 decembrie, la Marșul Unirii, organizat la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României.

La ora 8:00, câteva zeci de petroșeneni, conduși de Cristian Cațan, liderul AUR Petroșani, se aflau deja în gara din Alba Iulia, pentru a aștepta alături de patrioți din întreaga țară, trenul Unirii venit de la București. De asemenea, în Capitala Unirii au ajuns, cu zeci de autocare din toate județele țării, copii care au venit pentru prima dată la Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis de AUR.

„Am venit la Alba Iulia împreună cu 50 de patrioți din Petroșani, pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Națională! În cele trei microbuze venite de la Petroșani s-au aflat și momârlani, care au făcut senzație în Capitala Marii Uniri, cu porturile populare specifice. Alături de noi s-au aflat de asemenea și colegi din Lupeni, Aninoasa și Petrila.”, a declarat președintele AUR Petroșani, Cristian Cațan.

Cei peste 10.000 de români, în frunte cu președintele Partidului AUR, George Simion, au pornit ulterior într-un marș pe străzile din Alba Iulia, având ca punct de sosire Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan.

Marșul Unirii a fost inițiat de George Simion în urmă cu mai bine de zece ani, prin Platforma Civică „Acțiunea 2012”. Evenimentul se organizează an de an, iar pe parcursul marșului, participanții intonează cântece patriotice și scandează: „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” și „O dorință sinceră, România, liberă!”.