Un proiect legislativ liberal poate aduce gratuitate la muzee pentru copiii și tinerii până la 18 ani

Home Politică Un proiect legislativ liberal poate aduce gratuitate la muzee pentru copiii și tinerii până la 18 ani
Un proiect legislativ liberal poate aduce gratuitate la muzee pentru copiii și tinerii până la 18 ani

Un proiect de lege inițiat și susținut de deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara, alături de alți parlamentari liberali, va da dreptul, după ce va fi votat de cele două Camere ale Parlamentului și promulgat de Președintele României, copiilor și tinerilor până la 18 ani să aibă acces gratuit în muzee și colecțiile publice aflate în administrarea autorităților locale sau centrale.

Susținător al acestui demers legislativ, deputatul hunedorean Vetuța Stănescu apreciază că tinerii trebuie să aibă acces neîngrădit la cultură, iar muzeele reprezintă instituții culturale și educative de care aceștia trebuie să se poată bucura fără discriminare, mai ales că reprezintă oportunități excelente pentru învățare.

”Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă. Muzeele sunt păstrătoare ale culturii și patrimoniului național și global. Tinerii ar trebui să aibă acces la aceste resurse pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor, dar și a altor culturi”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Proiectul legislativ a fost înaintat la Senat pentru prezentare și dezbatere.

Accesul gratuit la muzee poate reduce inegalitățile sociale, o chestiune extrem de sensibilă, care nu ar trebui să existe când vorbim despre copiii României.