Jurnalistul Ilie Pintea culege roadele muncii sale profesioniste și în Ucraina

Home Stiri la zi Jurnalistul Ilie Pintea culege roadele muncii sale profesioniste și în Ucraina
Jurnalistul Ilie Pintea culege roadele muncii sale profesioniste și în Ucraina

Momentele festive, menite să recompenseze activitatea din anul 2023 a jurnalistului Ilie Pintea, corespondentul Radio România Actualități în județul Hunedoara, nu fac altceva decât să confirme faptul că munca făcută cu dedicație, cu pasiune și cu profesionalism este apreciată și în acest domeniu al jurnalismului, atât de grav afectat în ultimii ani de multiple derapaje.

Acest lucru este un semnal că profesionalismul rămâne totuși un reper esențial al profesiei de jurnalist pentru întreaga opinie publică și nu putem fi decât mândri că printre cei care confirmă acest statut al oamenilor de media se numără confratele nostru din Valea Jiului, Ilie Pintea.

După ce, zilele trecute, Ilie Pintea a fost distins cu o diplomă de recunoștință din partea Casei Regale a României, în aceste zile, la Cernăuți, acesta a primit o altă valoroasă distincție de excelență, din partea Consulatului General al României din Ucraina. Diploma i-a fost înmânată jurnalistului Ilie Pintea chiar de către consulul general al României la Cernăuți, Irina Stănculescu, un diplomat cu care, așa cum recunoaște și colegul nostru, România are de ce să se mândrească. Distincția vine ca urmare a activității pe care Ilie Pintea a depus-o, în calitate de corespondent de război în Ucraina, de la declanșarea conflictului militar din această țară, dar mai ales pentru felul în care acesta a reflectat viața din comunitățile românești din Ucraina, în toți acești ani grei de război.

Cu modestia-i caracteristică, Ilie Pintea a primit această ”Diplomă de excelență” convins fiind că ea aparține, în egală  măsură, întregii echipe de la Radio România Actualități. ”A meritat pe deplin să străbat încă o dată o mie și mai bine de kilometri, ca să pot fi în zi de sărbătoare alături de prietenii dragi de cealaltă parte a graniței. Mă bucur că am primit această distincție împreună cu Cristian Lupașcu de la Agerpres și Alex Costache, Don Dorel și Bogdan Militaru de la TVR, ca o recunoaștere, dacă vreți, pentru profesionalismul mass media publice din România. Bineînțeles, diploma asta de excelență îi aparține în egală măsură colegului, prietenului și camaradului Alex Buzică, neprețuit în deplasările făcute împreună. Sunt extrem de onorat că Radio România Actualități este principala sursă de informare pentru românii din Bucovina și mă bucur că munca noastră acolo a contat și este apreciată”, a declarat Ilie Pintea.

Acesta mărturisește că atunci când a ajuns în Ucraina, nu războiul a fost primul lucru pe care l-a găsit acolo, ci oamenii. ”La Cernăuți aveam un singur număr de telefon la care îmi raspunsese cineva și o vagă promisiune de cazare, dar am ajuns, după atâtea drumuri în țara asta, să merg în Ucraina ca la neamuri. Am descoperit o comunitate românească fascinantă și m-am ales cu prieteni cum nu aș fi visat”, a mai spus Ilie Pintea.

Felicitări, încă o dată, Ilie ! Suntem mândri de tine!