La Deva s-a inaugurat ”Colțul artiștilor stradali”

Home Politică La Deva s-a inaugurat ”Colțul artiștilor stradali”
La Deva s-a inaugurat ”Colțul artiștilor stradali”

Urnmare a unei inedite, dar binevenite idei a tinerilor liberali din municipiul Deva, în municipiul reședință de județ a fost inaugurat ”Colțul artiștilor stradali”. Acesta a fost amenajat de voluntarii din cadrul organizației TNL Deva, cu aprobarea Primăriei municipiului Deva, în centrul pional al localității.

Alex Dîlv, liderul tinerilor liberali deveni spune că acest spațiu este pus la dispoziția tinerilor talentați din municipiul Dev, unde aceștia pot cânta, desena sau desfășura orice activitate de artă stradală. TNL Deva spune că acest spațiu va fi amenajat periodic în luna decembrie, iar din vara anului 2024 va fi propusă permanentizare acestui spațiu. ”Activitatea artiștilor locali este esențială pentru un oraș precum Deva, iar noi ne dorim să scoatem în evidență fiecare tânăr care promovează dimensiunea artistică. O organizație politică de tineret trebuie să se implice în viața societății, trebuie să înainteze proiecte către administrația publică locală, proiecte care să se plieze pe interesele tinerilor din orașul în care trăiesc și asta facem și noi, prin această inițiativă. Este doar o primă inițiativă de acest gen, iar organizația noastră va avea o serie de propuneri pentru sprijinirea tineretului din Deva”, a declarat Alex Dîlv, președintele Organizației municipale TNL Deva.

Încă din prima seară de la deschiderea acestui spațiu, un număr considerabil de oameni au fgost prezenți la eveniment, oprindu-se să îi admire pe tinerii artiști care au concertat aici. Artista Bianca Hărănguș, flash mob-ul coordonat de Georgeta Lavinia Flavia dar și tinerii de la Palatul Copiilor Deva au fost vedetele primei seri artistice din ”Colțul aertiștilor stradali” de la Deva. Artiștii și spectatorii au avut parte și de un ceai cald, oferit cu generozitate de inițiatorii acestui demers.