Cristian Cațan, la Forumul Aleșilor Locali: ”Diletantismul în administrația publică trebuie să dispară!”

Home Politică Cristian Cațan, la Forumul Aleșilor Locali: ”Diletantismul în administrația publică trebuie să dispară!”
Cristian Cațan, la Forumul Aleșilor Locali: ”Diletantismul în administrația publică trebuie să dispară!”

Ieri a avut loc a doua ediție a Forumului Aleșilor Locali, eveniment organizat la Parlamentul României în prezența a peste 600 de persoane. Având ca temă „Redefinirea Administrației Publice locale – Eficiență, Transparență, Inovație”, acest eveniment a fost conceput de către Partidul AUR ca o platformă de dezbatere extinsă și esențială, menită să faciliteze o mai bună înțelegere a problemelor complexe cu care se confruntă administrația publică centrală și locală. La acest eveniment a fost prezentă o delegație a partidului AUR de la Petroșani.

Contactat cu privire la Forumul Aleșilor Locali, Cristian Cațan, liderul AUR Petroșani a declarat: „La această ediție a Formului Aleșilor Locali m-am deplasat la București alături de doi colegi din biroul de conducere local al organizației pe care o conduc: dna. Viorica Macavei și dl. Ioan Vălvăresc. De asemenea, filiala județeană AUR Hunedoara a deplasat peste 20 de viitori candidați la alegerile locale din 2024. Forumul Aleșilor Locali ne-a oferit posibilitatea să înțelegem mai bine problemele din administrația publică locală, prin experiențele și dezbvaterile profesioniștilor în domeniu, invitați la acest eveniment. Rolul meu este să aduc profesioniști în administrația publică locală de la Petroșani. Oameni dornici de a învăța și de a schimba în bine acest sistem îmbâcsit în care se află municipiul nostru, de 17 ani deja. Diletantismul în administrația publică trebuie să dispară, iar AUR va lucra în acest sens!” 

Președintele AUR, George Simion, a declarat într-un discurs susținut la Forumul Aleșilor Locali că România are prea multe instituții și o birocrație greu de străbătut: „[…] Noi am venit în programul de guvernare cu o variantă în care reducem două treimi din instituțiile de la nivel local și, cel mai important, de la nivel central. […] Sunt 3300 de primari în România, iar propunerea noastră este de 1141. Trebuie să avem mai puțini primari, trebuie să avem mai puțini viceprimari, trebuie să avem mai puțini parlamentari, trebuie să avem mai puțini secretari de stat”, a spus George Simion.

Acesta a oferit exemplul secretarilor de stat din acest moment din Guvern: „Știți și dumneavoastră, ați mai venit la București cu alte ocazii, ați fost în birourile lor de secretari de stat – au niște birouri mari, cam de aici până în capătul sălii, au mașină, au casă de la RA APPS, au patru consilieri și nu au nicio atribuție. 50 de secretari de stat este un număr suficient pentru a conduce o țară ca România”.

„Majoritatea dintre dumneavoastră, cei prezenți aici, reprezentați alte partide politice. Ați obținut din partea acestor miniștri în exces, din partea acestor secretari de stat, din partea acestor parlamentari, vreo contribuție majoră pentru comunitatea pe care o reprezentați? Am auzit de la unul dintre liderii importanți ai PNL-ului că, din lipsa de resurse, v-au chemat la lăutari. A venit domnul Virgil Guran și a spus că nu știe ce să le mai zică la primari, nu știe cum să îi mai păcălească, atunci când aceștia întreabă de fonduri, când întreabă și ei de o asfaltare, de o canalizare, pac!, cheamă lăutarii! Noi nu vom pune lăutari la conducerea Guvernului, la conducerea Parlamentului sau la conducerea țării!”, a mai spus George Simion.

Forumul Aleșilor Locali reunește anual aleși locali de la toate partidele din România, invitați străini, specialiști în domeniul administrației publice și persoane care își doresc să candideze în 2024 la alegerile locale pe listele AUR.