Anul centenarului sportiv se încheie cu realizări notabile la Minerul Lupeni

Home Stiri la zi Anul centenarului sportiv se încheie cu realizări notabile la Minerul Lupeni
Anul centenarului sportiv se încheie cu realizări notabile la Minerul Lupeni

Pentru clubul sportiv Minerul Lupeni, anul 2023, care a marcat 100 de ani de la înființarea acestui club-fanion al Văii Jiului se încheie cu rezultate notabile, având în vedere că echipa fotbaliștilor seniori încheie pe primul loc turul campionatului de fotbal și cu perspective reale în îndeplinirea obiectivului trasat de finanțatorii clubului: promovarea în eșalonul competițional superior.

Vești bune vin și de la echipa de juniori, a cărei tradiție a fost reînviată cu succes, sub bagheta familiei Luperdean, pasionați, implicați și dedicați oameni de sport al căror nume este recunoscut și apreciat în lumea fotbalului, mai ales la Lupeni dar și la nivelul întregului județ. Sub coordonarea acestora, juniorii CS Minerul Lupeni au avut un parcurs foarte bun în acest an care marchează revenirea în forță a sportului rege la Minerul Lupeni, echipă a cărei tradiție a fost reînviată cu sprijinul și implicarea Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, a primarului Lucian Resmeriță, dar și generoșilor finanțatori Emil Părău, Constantin Dicu și Nelu Hațegan.

Tinerii sportivi ai secției de fotbal de la CS Minerul Lupeni au sărbătorit, în aceste zile, în cadru festiv, finalul anului sportiv 2023, cu bucuria rezultatelor care plasează echipa de juniori pe locul secund în campionatul județean de fotbal, la finalul turului campionatului (ediția 2023-2024) și cu perspectiva unor șanse mari de a aborda, și la acest nivel, promovarea. Cel mai important rezultat pentru tinerii fotbaliști din Lupeni este însă, așa cum apreciază antrenorul Lucu Lumperdean, recâștigarea suporterilor și faptul că meciurile de fotbal de pe stadionul din Lupeni, atât ale echipei de juniori, cât și ale celei de seniori, se joacă cu tribunele pline.

”În urma cu 13 ani, când eram jucător la Minerul Lupeni și primeam cu lacrimi în ochi vestea ca echipa unde am crescut și cu care am avut onoarea să promovez în Liga a doua, echipa în care an activat 7 ani în lotul de seniori, se va desființa. Astăzi, după 13 ani, trăiesc bucuria și mândria de a mă număra printre cei care au contribuit la renașterea echipei mele de suflet și, mai ales, onoarea și bucuria de a putea, prin acești tineri de excepție de la echipa de juniori, să le oferim suporterilor din Lupeni ocazia de a veni cu bucurie pe stadion pentru a vedea fotbal de calitate. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în acest an care se încheie cu rezultate foarte bune, care ne plasează pe locul secund în clasamentul competiției de juniori, cu șanse mari de a ne bate în primăvară pentru promovare, la fel ca și colegii de la echipa de seniori”, spune Lucu Lumperdean, antrenor al echipei de juniori de la CS Minerul Lupeni.

Acesta apreciază că rezultatul bun obținut de fotbaliștii juniori de la Minerul Lupeni sunt nu doar rodul bune pregătiri de la antrenamente, al talentului și pasiunii pe care le demonstrează pe terenul de fotbal, ci și un rezultat firesc al încrederii și susținerii de care se bucură din partea publicului iubitor de fotbal din Lupeni și din partea conducerii și finanțatorilor echipei. ”Ne bucurăm nespus de revenirea în forță a fotbalului în municipiul Lupeni, ne bucurăm să avem ocazia de a juca mereu în fața tribunelor pline de suporteri și să trăim din nou atmosfera de spectacol sportiv care a făcut renumele acestui club-fanion al fotbalului din Valea Jiului în cei 100 de ani de istorie. E o mândrie pentru juniorii noștri că pot avea bucuria de a juca fotbal în fața sutelor de suporteri și vreau să-i felicit pentru tot efortul pe care l-au depus în acest an astfel încît să le putem dărui oamenilor care au încredere în noi, un adevărat spectacol fotbalistic” a mai spus Lucu Lumperdean.

Evoluția fotbaliștilor din Lupeni din acest an, atât de la echipa de juniori, cât și de la echipa de seniori este apreciată și de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Acesta spune că investiția în sport, pe care administrația locaklă a făcut-o împreună cu câțiva oameni de afaceri implicați în susținerea clubului Minerul Lupeni, se dovedește a fi una de succes. ”Mă bucur că fotbalul și, în general, sportul se bucură, în municipiul Lupeni de un real interes în rândul copiilor și tinerilor care-și croiesc drumul spre perfotmanță și, mai ales, spre un mod de viață sănătos și frumos, tot așa cum mă bucur că spiritul sportiv este la fel de activ în rândul suporterilor care vin la stadion pentru a se bucura de fotbal. Îi felicit, deopotrivă pe jucători, antrenori și managerii clubului sportiv, dar și pe suporterii care demonstrează că după 100 de ani de la înfințarea Clubului Sportiv Minerul Lupeni, pasiunea pentru sport, pentru fotbal îndeosebi, este la fel de puternică iar astfel, istoria acestui club sportiv de tradiție merge mai departe. Felicitări, succes și sărbători fericite, tuturor!”, a transmis Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cu satisfacția misiunii și datoriei îndeplinite, fotbaliștii juniori și seniori de la Minerul Lupeni intră într-o scurtă, dar binemeritată, vacanță în care își propun să aibă sărbători frumoase, tot așa cum, într-un glas, transmit tuturor celor care sunt alături de ei, Sărbători fericite și La mulți ani!