Caravana lui Moș Crăciun a străbătut și Valea Jiului

Home Stiri la zi Caravana lui Moș Crăciun a străbătut și Valea Jiului
Caravana lui Moș Crăciun a străbătut și Valea Jiului

Caravana lui Moș Crăciun a străbătut totă Valea Jiului, iar mult-așteptatul ”distribuitor” de cadouri și bucurii a ajuns la toate casele cu copii cuminți, răsplătindui cu darurile așteptate pe toți cei care l-au întâmpinat cu bucurie, cu o poezie sau un cântec.

Înainte de a face turul Pământului, cu caleașca sa magică trasă de reni, Moș Crăciun și ajutoarele sale au făcut, în zilele care au precedat marea sărbătoare a Nașterii Domnului, și un tur în localitățile din zona de vest a Văii Jiului, într-un spectacol de zile mari oferit cu generozitate de autoritățile publice locale în complicitate cu actorii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Caravana lui Moș Crăciun, evenimentul special realizat sub bagheta lui Valentin Neacșu, a ajuns mai întâi la Lupeni, încă din 21 decembrie, iar sute de copii, părinți și bunici au venit să se bucure de acest eveniment în locul deja devenit emblematic pentru astfel de evenimente ale comunității din Lupeni: parcul CAP. Caravana care i-a purtat pe Moș Crăciun, împreună cu Doamna Crăciun, cu spiriduși și personaje de poveste a parcurs traseul de la Cinema ”Cultural” la Parcul Central CAP în aplauzele oamenilor, iar copiii, în mod special, au dat năvală să-i salute și să imortalizeze acest moment în instantanee de neuitat.

De aici, o zi mai târziu, pe 22 decembrie, Caravana lui Moș Crăciun a ajuns la Uricani, unde în Parcul copiilor de lângă Catedrala ortodoxă, nu a mai fost loc pentru toți cei care și-au dorit să ia parte la această bucurie. Asta cu atât mai mult cu cât, în cinstea Moșului Crăciun, dar și a tuturor uricănenilor, tot aici a avut loc și un frumos spectacol artistic, cu cele mai frumoase colinde interpretate de cei mai talentați copii din orașul Uricani, cărora li s-au alăturat, în spiritul tradițiilor de pe aceste meleaguri, Craii de la Uricani, câștigătorii ediției din acest an a ”Festivalului Crailor”, cel mai longeviv eveniment artistic de promovare a tradițiilor locale din Valea Jiului.

Ca-ntr-o magie, întâlnirea cu Moș Crăciun și caravana de poveste a acestuia de la Vulcan, a avut loc sâmbătă, 23 decembrie, într-un decor magic, care a amintit tuturor de sărbătorile Crăciunului de altădată. A nins ca-n povești peste Vulcan în seara de 23 decembrie, spre bucuria tuturor celor care au venit în parcul special amenajat de Primăria Vulcan peste drum de sediul instituției, tocmai pentru întâlnirea cu Moș Crăciun dar și cu ”Glasurile de argint” venite să-l colinde, atât pe el cât și pe vulcăneni.

Cuvintele sunt prea sărace pentru a putea descrie bucuria oamenilor din cele trei localități ale Văii Jiului unde autoritățile locale l-au invitat pe Moș Crăciun să vină la întâlnirea cu oamenii din comunitățile Lupeniului, Uricaniului și Vulcanului, înainte de aporni în marea călătorie a Crăciunului, în jurul lumii, spre bucuria tuturor dar, evident, mai ales a celor mici care exclamat cu fericire: ”Moș Crăciun există!”

Imaginile care însoțesc acest articol surprind câteva instantanee de la întâlnirea lui Moș Crăciun cu copiii din Valea Jiului și au fost surprinse de Sergiu Vințan, Dan Verescu, Ionică Merișanu, Adriana Buhăescu. Imagini care prezintă un Ajun de Crăciun cu adevărat fericit în Valea Jiului.