Primele parcele de teren din noul cartier turistic al Lupeniului sunt scoase la licitație

Primele parcele de teren din noul cartier turistic al Lupeniului sunt scoase la licitație

Primăria municipiului Lupeni va scoate la licitație, în luna februarie 2024, primele parcele de teren din cadrul noului cartier turistic pe care autoritățile locale de la Lupeni vor să-l realizeze la baza stațiunii turistice Straja, în zona vechiului centru al localității. Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, în următorii ani, se estimează că investițiile imobiliare care vor fi realizate aici vor conduce la realizarea unei capacități de cazare de peste 2000 de noi locuri care se vor adăuga celor peste 3000 disponibile deja în cabanele și pensiunile din stațiunea Straja.

”Știu că este un proiect extrem de ambițios, pe care eu îl visez și pe care mi-am propus să-l văd realizat, chiar dacă puțini sunt cei care astăzi cred în șansa de succes a acestuia. Mulți nici nu credeau că vom putea ajunge în faza de a avea un PUZ pentru această nouă mini-stațiune, dar eu am convingerea că lucrurile vor avansa în direcția bună și, mai devreme sau mai târziu, vom avea pe acest teren un nou cartier turistic care va completa în mod eficient Straja și care va include întregul municipiu Lupeni în aria de interes a turiștilor, cu efecte considerabil pozitive pentru întreaga noastră comunitate și, evident, pentru cetățeni”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Pentru a pune în mișcare acest mecanism de investiții, administrația publică locală a realizat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), prin care s-au stabilit exact categoriile de construcții care urmează să fie construite de investitori în viitorul cartier turistic. PUZ-ul a fost aprobat și acum Primăria municipiului Lupeni deschide procedurile prin care investitorii interesați vor avea acces la terenurile construibile în noul cartier.

Primele două terenuri scoase la licitație de Primăria municipiului Lupeni sunt și cele care au dimensiunile cele mai mari. ”Vorbim despre două parcele de teren în suprafață de 10.000 de metri pătrați fiecare. Pe aceste terenuri, potrivit PUZ-ului, urmează să fie construit un hotel, respectiv un hotel cu facilități de SPA. Acestea sunt singurele două parcele de teren din viitorul cartier turistic de la Lupeni de dimeniuni atât de mari. Vor urma, în perioada următoare, alte licitații pentru vânzarea unor suprafețe de teren cuprinse între 500 mp și 2500 de mp. Credem că interesul investitorilor pentru acest proiect urbanistic fără precedent în istoria ultimilor 30 de ani în regiunea Văii Jiului, va fi unul ridicat. Asta, pe de o oparte, pentru că prețul de pornire al licitației este, în cazul acestor prime două mari parcele de teren, de numai 10 Euro/mp, unul dintre cele mai mici de pe piața imobiliară din România. Pe de altă parte, facilitățile financiare oferite de Uniunea Europeană celor care vor să investească în Valea Jiului, sunt deosebit de atractive. De aceea suntem optimiști în legătură cu succesul proiectului nostru și ne dorim o participare cât mai amplă a investitorilor la acest proiect, care va contribui la dezvoltarea turismului în Straja și care va aduce un plus în economia locală și o creștere a veniturilor la bugetul local”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Investitorii interesați să participe la licitația privind adjudecarea primelor parcele de teren din ansamblul noului cartier turistic de la Lupeni pot achiziționa Caietul de sarcini direct de la sediul Primăriei municipiului Lupeni, costul acestuia fiind de 100 de lei. Tot aici, cei interesați pot obține informații și clarificări privind procedura de desfășurare a licitației pentru terenurile scoase la vânzare de municipalitate, până la data de 5 februarie 2024.

Licitația propriu zisă pentru vânzarea celor două parcele de teren din viitorul cartier turistic, situat chiar la intrarea în municipiul Lupeni, în zona fostei mine Lupeni Sud, va avea loc în data de 15 februarie 2023, la sediul Primăriei municipiului Lupeni. Ofertele vor fi depuse de către cei interesați, în plic sigilat, până la data de 12 februarie 2024, ora 12,00 la sediul Primăriei municipiului Lupeni.

Acest proiect este considerat a fi cel mai ambițios proiect de dezvoltare a turismului în Valea Jiului demarat la nivelul autorităților publice locale în ultimii 30 de ani. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță este convins că investițiile publice, dublate de cele private care vor deveni, în anii următori, tot mai consistente, vor face ca în timp Straja și municipiul Lupeni să devină un tot unitar, o stațiune turistică modernă, cu tot ceea ce presupune acest lucru, de la atracții turistice la cazare, servicii conexe și până la activități sportive și de divertisment, o adevărată perlă a stațiunilor montane din România.