Cristian Cațan (AUR): ”Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este un atac la statul de drept!”

Cristian Cațan (AUR): ”Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este un atac la statul de drept!”

Cristian Cațan, liderul AUR Petroșani,  a subliniat, într-o apariție video pe pagina sa oficială de Facebook, faptul că formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor respinge ferm comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Tânărul politician a atras atenția asupra faptului că, atunci când o majoritate politică schimbă regulile în timpul jocului, doar pentru a se asigura ca își menține puterea, ăsta este primul pas către dictatură.

Vicepreședintele filialei județene AUR Hunedoara invocă încălcarea drepturilor, prin comasarea alegerilor: „Este clar că dacă s-ar comasa alegerile, ar fi afectat dreptul de vot. În cadrul alegerilor locale, dacă alegătorii nu și-au înregistrat reședința cu cel târziu șase luni înaintea datei alegerilor, s-ar elimina de facto dreptul de a vota la adresa de reședință dorită. Timpul limită a trecut deja, căci este vorba de începutul lui ianuarie. Printre alte drepturi afectate se numără dreptul de a candida și a de fi ales la candidatură, întrucât desfășurarea alegerilor în paralel ar elimina posibilitatea depunerii de candidaturi pentru ambele tipuri de alegeri. Dictatura PSD şi PNL trebuie să înceteze! Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este un atac la statul de drept!”

„Îi informăm pe membrii și simpatizanții AUR din Petrosani și nu numai, pe cetățenii din Valea Jiului și județul Hunedoara, că suntem pregătiți să luptăm până la capăt cu ei! Deși cel mai probabil vom intra în alegerile locale cu patru luni înainte de termenul stabilit, vom fi pregătiți din toate punctele de vedere, fie că vorbim de candidați pentru primării, consiliile locale, consiliul județean sau reprezentanți în secțiile de votare”, a mai spus Cristian Cațan.