Protest inedit al AUR, în fața Primăriei Petroșani

Protest inedit al AUR, în fața Primăriei Petroșani

Astăzi, un grup de oameni au protestat pentru câteva minute în fața Primăriei Municipiului Petroșani. Din imaginile postate pe rețelele de socializare, se poate deduce că este vorba despre membri ai AUR, în fruntea cărora s-a aflat Cristian Cațan, liderul partidului la nivel local. Aceștia au reacționat în acest fel la sentința Curții de Apel Alba în dosarul de corupție în care au fost implicați foști angajați ai Primăriei Petroșani.

Cei 20 de protestatari au organizat un flash mob în fața Primăriei Petroșani, un concept de protest relativ nou, însă din ce în ce mai răspândit în ultimii ani în România.

 „Ceea ce s-a întamplat astăzi este o reacție firească a unor cetățeni cărora le pasă de Petroșani și care nu pot fi de acord cu corupția. Despre ce caz de corupție este vorba, concret? Conform procurorilor DNA care au instrumentat acest dosar, în cursul anului 2009, Adrian Negoe, Daniel Vişan şi Lucian Dragomir, la data faptei angajați ai Primăriei Petroșani, au depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente false pentru a obţine subvenţii din bugetul Uniunii Europene, pentru o suprafaţă de 693,90 de hectare. Această finanţare nu a fost obţinută, deoarece APIA Hunedoara a respins cererea Primăriei Petroşani din cauza supradeclarării (cererea se suprapunea peste cea formulată de o asociaţie composesorală, îndreptăţită să beneficieze de fondurile nerambursabile pentru suprafaţa de circa 200 de hectare). Vorbim de despăgubiri de aproape un milion de lei (954.155,35 RON mai exact, aproximativ 200.000 EURO), sume pe care Primăria Municipiului Petroșani trebuie să le plătească solidar cu inculpații. Primăria Petroșani va achita aceste despăgubiri cu bani din bugetul instituției, adică banii noștri, ai cetățenilor Municipiului Petroșani? Din păcate, din cauza tărăgănării dosarului deschis încă din 2018, s-au prescris faptele penale pentru doi dintre cei trei inculpați. Doar unul a rămas cu pedeapsa inițială dată de Tribunalul Hunedoara, închisoare cu suspendare. Astăzi a fost vorba de un flash mob, o acțiune civilizată care este legală și nu necesită autorizație sau aviz. În ultimii 20 ani, suntem singurii care facem o opoziție reală la nivel local”, a declarat Cristian Cațan, președintele AUR Petroșani, pentru redacția ziarului Exclusiv.

Dintre mesajele afișate în fața primăriei, pe pancartele ținute de membrii AUR s-au putut distinge: „DNA a fost pe fir, dar a scăpat Dragomir”, „Hoțul prins este negustor necinstit”, „Primarul care este, nu-i străin de poveste”, „Bani furați, nicio revoltă, Petroșaniul se dezvoltă”, „APIA nu e cancan, oare știe și Vișan?” sau „T.I.R. 950.000 RON din banii noștri?”.